Кметът на Рио де Жанейро обеща да направи всичко възможно

...
Кметът на Рио де Жанейро обеща да направи всичко възможно
Коментари Харесай

Кметът на Рио де Жанейро обеща карнавал без COVID ограничения

Кметът на Рио де Жанейро даде обещание да направи всичко допустимо за провеждането на фамозния карнавал в града през 2022 година без обществено разграничаване, разчитайки на имунизацията против Ковид-19, откакто миналогодишното му издание беше анулирано поради коронавирусната пандемия, съобщи „ Франс прес “, представена от Нова телевизия.

" Кой ще желае да съблюдава дистанцията на карнавала? Нелепо е да се чака хората да стоят на метър разстояние - съобщи Едуардо Паеш по време на обществена изява в Рио де Жанейро. - До ноември ще имунизираме цялото население на Рио де Жанейро с две дози. От там нататък евентуално няма да има повече проблеми и сигурно ще може да проведем карнавала - един от най-големите в света, без ограничавания ".

Рио де Жанейро - град с близо 7 милиона поданици, е записал над 34 000 смъртни случая и 480 000 случая на болест от началото на пандемията. Бразилия е втората най-засегната страна след Съединени американски щати с близо 600 000 умряли.

Над 99,2 % от популацията на Рио де Жанейро над 12-годишна възраст е ваксинарино с една доза, а 65,9 % - с две. Властите в Рио де Жанейро се надяват, че напредването на имунизацията през идващите месеци ще разреши честването на новогодишните празници в края на декември.

През последните седмици кметът на Рио де Жанейро позволи провеждането на " тестови " събития, като футболни мачове или празненства без наложителни маски, при изискване, че присъстващите имат документ за имунизация или показват негативен тест. От 15 септември здравен пропуск е наложителен за посещаване на емблематични туристически места в Рио де Жанейро.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР