Кметът на район „Северен” в Пловдив Ральо Ралев е бил

...
Кметът на район „Северен” в Пловдив Ральо Ралев е бил
Коментари Харесай

Кметът на район „Северен” в Пловдив е арестуван по случай, сходен с „Младост”

Кметът на регион „ Северен” в Пловдив Ральо Ралев е бил задържан в четвъртък следобяд. Той е арестуван наоколо до Университета по хранителни технологии града. В интервенцията са взели участие прокурори, служители на реда и чиновници КПКОНПИ. Според организация „ Фокус” Ралев е арестуван, до момента в който упражнявал във фитнес.

След ареста му кметът бе откаран с белезници в районната община, където няколко часа е имаше претършуване и изземване на документи. След това Ралев бе качен в полицейски микробус. На въпрос за какво е задържан, той отговори, че няма визия. Малко по-късно в кметството се появи и юристът му Сузана Алекова. Тя също сподели, че не знае за какво кметът е арестуван.

От прокуратурата настояват, че става дума за случай, подобен с този на някогашната кметица на „ Младост” Десислава Иванчева, кяото бе наказана на 20 години за рушвет. Засега разследвващите не дават повече детайлности.

„ Задържани са кметът и други лица, казусът е подобен с този в „ Младост”, съобщи пред Българска национална телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев. Според него не ставало въпрос за взимане на пари, а нещата били „ по-качествено отработени”.

„ Ако върша паралел със случая „ Младост”, прокуратурата беше оптимално открита. В случая „ Младост” се наложи да бъде 100% открити и да представим на обществото всичко, с което разполагаме. По една или друга причина, цялото дело е в медиите. Оказа се, че хората, които професионално ги интересува това нещо, са го прочели, създали са си разбор по какъв начин да не позволяват неточности и са взели ограничения да затруднят прокуратурата оптимално. Засега не им се получава”, съобщи Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР