Кметът на полския град Гданск беше намушкан с нож тази

...
Кметът на полския град Гданск беше намушкан с нож тази
Коментари Харесай

Намушкаха кмета на Гданск с нож по време на благотворително събитие

Кметът на полския град Гданск беше намушкан с нож довечера по време на благотворително събитие, съобщи Франс прес, като се базира на полицията, която удостовери първите известия на няколко медии.

Павел Адамович бил атакуван с нож от мъж, до момента в който бил на сцената в края на благотворителна демонстрация в Гданск. Той бил реанимиран на място, а след това откаран с кола за спешна помощ в болница. Адамович е опериран в университетската болница в града, сподели заместник-кметът на Гданск Пьотр Гжилак, представен от полската информационна организация ПАП.

Кметът е бил намушкан с изострен предмет и положението му е доста съществено, сподели полският вътрешен министър Йоахим Бруджински, представен от Асошиейтед прес, и назова офанзивата "необясним безчовечен акт ". Той сподели, че нападателят е арестуван.

Нападението е било осъществено пред очите на няколкостотин души по време на благотворително демонстрация за набиране на средства за организация, която финансира покупката на здравно съоръжение.

Нападателят бързо бил арестуван от защитата на събитието, а след това отведен от силите на реда. Според представител на полицията става въпрос за 27-годишен гражданин на града.

Видеозапис от офанзивата, оповестен в ЮТюб демонстрира по какъв начин мъжът се качва на сцената, атакува кмета, а след това сграбчва микрофона и извиква, че предходното центристко държавно управление на партия "Гражданска платформа " го е пратило в пандиза, до момента в който той бил почтен, и че е бил подлаган на мъчения. "Затова Адамович умира ", декларира той.

"Гражданска платформа " подкрепила преизбирането на кмета на общинските избори през октомври предходната година.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, който е някогашен полски министър председател, съосновател е на "Гражданска платформа " и е от Гданск, прикани в Туитър всички да се помолят за кмета. "Павел, ние сме с теб ", написа той.

Съчувствие към Адамович показаха също полският президент Анджей Дуда и министър председателят Матеуш Моравецки, които осъдиха нападението.

Петдесет и три годишният Адамович е кмет на пристанищния град на Балтийско море от 1998 година Той е част от демократичната съпротива, зародила в града през 80-те години на предишния век под водачеството на Лех Валенс, отбелязва БТАа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР