Кметът на Пловдив Здравко Димитров търси съдействие от Агенция „Пътна

...
Кметът на Пловдив Здравко Димитров търси съдействие от Агенция „Пътна
Коментари Харесай

Здравко Димитров с искане към АПИ заради транспортния хаос н...



Кметът на Пловдив Здравко Димитров търси подпомагане от Агенция „ Пътна инфраструктура “ по отношение на голям брой сигнали и недоволства, постъпили в Община Пловдив, от транспортния безпорядък при ремонта на втория сектор от Околовръстното шосе.

Със заповед на организацията 53-00-576 от 09.03.2021 година се затваря секторът от републикански път II-86 (Околовръстното шосе) от км 6+945 до км 12+540. Така на процедура жителите на селата в Родопската яка и най-много тези живеещи в Марково, са лишени от опцията да стигнат до селото или да слязат в Пловдив. Най-голямата част от сигналите и недоволствата са точно от поданици на селата в Родопската яка, които са имали усложнения с напредването през днешния ден сутринта, след затварянето на сектора от Кръговото кръстовище на Кукленско шосе и Околовръстния път до светофара на пътя за Първенец.

„ Настоявам АПИ да трансформират заповедта си и да оставят най-малко един от пътищата към Марково да действа, като не затварят целия шесткилометров сектор, а ремонта да се прави поетапно. Ние в Пловдив към този момент имаме опит с нощно полагане на асфалт на основни кръстовища в града и мога да уверя, че по този начин проблемите пред жителите са доста по-малко. Не виждам причина този прийом да не бъде прибавен и при ремонта на Околовръстното шосе “, разяснява кметът на Пловдив Здравко Димитров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР