Кметът на Пловдив Иван Тотев предложи на вчерашното заседание (бел.

...
Кметът на Пловдив Иван Тотев предложи на вчерашното заседание (бел.
Коментари Харесай

Пловдив гласува пари за инфраструктурата на VW

Кметът на Пловдив Иван Тотев предложи на вчерашното съвещание (бел. ред. 30 май) на Общинския съвет да бъдат дарени 300 000 лева на община „ Марица”. Парите са за създаване на инфраструктура по отношение на идното създаване на високотехнологичен парк „ Пловдив”, който е част от Икономическа зона „ Тракия”. Със средствата също ще се обезпечи водозахранване и ще се построи пречиствателна станция.

Искането провокира скандал измежду общинските съветници. Представителите на Патриотичен фронт, Съюз за Пловдив и Българска социалистическа партия желаеха да знаят за кой тъкмо парцел става дума. От Община Пловдив обаче отхвърлиха информация, като цитираха премиера Бойко Борисов: „ Като би трябвало да мълчим, да мълчим”. Съветниците излязоха в 5-минутна отмора, с цел да се схванат, след което гласоподаваха парите да бъдат дарени на община „ Марица”. Парите се вземат от регион „ Северен”.

Имотът, за който ще се приготвят планове, ще бъде възложен на VW. Намира се покрай Калековец, прецизира Марица.бг. От немския тръст обявиха, че през октомври ще разгласят решението си къде тъкмо да влагат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР