Кметът на Петрине Даринко Думбович заяви, че половината град е

...
Кметът на Петрине Даринко Думбович заяви, че половината град е
Коментари Харесай

Трусът в Хърватия срина град Петрине, дете е загинало! Апокалипсисът няма край ВИДЕО

Кметът на Петрине Даринко Думбович съобщи, че половината град е бил опустошен в резултат на днешното земетресение и изиска неотложно да бъде изпратена помощ. „ Сринала се е и детска градина, само че за благополучие вътре не е имало деца”, сподели Думбович.

Хората са в суматоха и търсят околните си. Градоначалникът прикани всеки, който може, да се притече на помощ на Петрине, изключително професионалните пожарникари и армията.

В изказване за N1 Димбович сподели, че е разговарял по телефона с премиера Андрей Пленкович, който удостоверил, че незабавно потегля за Петрине.

Хърватската полиция прикани жителите да излязат навън, в случай че имат опция, и да се отдалечат от постройките, които са застрашени от сриване. За да се овладее тежкото състояние в Петриня хърватската войска е изпратила 300 бойци, които да оказват помощ.

Земетресението, раздрусало страната, траяло към половин минута и е усетено в Риека, Вуковар, Сплит, Загреб.

Полицията прикани жителите да излязат навън, в случай че имат опция, и да се отдалечат от постройките, които са застрашени от сриване.

Според хърватската държавна телевизия трусът е съборил покрива на болничното заведение в Сисак над отделението за вътрешни заболявания. Екипът на малкия екран едвам се е избавил на входа на Градския съвет, който също се е срутил.

Столицата Загреб също е наранена - за известно време спря токът, трамваите замръзнаха на релсите, улиците се извършиха с хора.

Медиите в страната оповестиха за едно починало дете. Като защитна мярка беше затворена атомната електроцентрала "Кръшко " в Словения.

В Словения земетресението е усетено мощно в Любляна, Нова Горица, Птуй и Межица. Атомната централа в Кръшко е спряна като защитна мярка. Сесията на Народното събрание беше прекратена, откакто постройката пострада. Депутати разгласиха фотоси от разрушенията.














Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР