Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви бедствено положение в града

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров обяви бедствено положение в града
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров разгласи бедствено състояние в града поради рецесията с водата. Решението за въвеждане на изключителната мярка бе взето след съвещание към Кризисния щаб на общината. На него участва и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

"Добрата вест от последната една седмица е, че има оживление в държавната администрация в София, тъй като близо месец това чудене какви тъкмо ограничения да се подхващат и по какъв метод би трябвало да бъдат направени, ни идваха малко в повече”. Това съобщи преди съвещанието пред Нова телевизия кметът на Перник Станислав Владимиров. „ Вече има съответни дейности и съответни стъпки”, сподели още той.

Снощи перничани излязоха на митинг поради рецесията с водата. По време на митинга против безводието се стигна до блокиране на новото кръгово кръстовище в кв. "Изток " на изхода за София. Хората считат, че макар тежката обстановка с водната рецесия в Перник, гласът им към момента не е чут от виновните институции. Те упорстват за оставки, за наказване за виновниците и идентичен режим за всички поданици на общината.

Участниците в митинга се събраха на паркинга пред един от огромните хипермаркети в квартал "Изток " и потеглиха към пътен възел "Даскалово ", само че бяха спряни от полиция и жандармерия на новото кръгово кръстовище в квартал "Изток ". "Целта на днешния митинг е да бъдем чути ", сподели един от уредниците Алекса Стефанова.

По думите ѝ, митингът е поради това, че министрите Петя Аврамова и Нено Димов не са поискали да застанат пред перничани, а настояванията най-общо казано са: ясни и открити причини за какво се стигна до тук, наказване за виновниците за водната рецесия и еднакъв режим за всички жители на Перник и общината.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР