Кметът на Перник Станислав Владимиров издаде заповед, с която забранява

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров издаде заповед, с която забранява
Коментари Харесай

Кметът на Перник със заповед заради коронавируса

Кметът на Перник Станислав Владимиров издаде заповед, с която не разрешава събирането на повече от двама възрастни, както и деца на всички открити и закрити публични места, спортни, фитнес и детски площадки на територията на община Перник.

Забранява се скупчване на групи от хора пред всички търговски обекти (магазини за хранителни артикули и аптеки). Хората, които чакат на опашки, би трябвало да са на разстояние от не по-малко от два метра един от различен, като се резервира организацията за ограничение на намиращите се в магазините.

Контролът по осъществяване на заповедта ще се реализира от Общинския инспекторат, чиито чиновници ще правят непрекъснати инспекции и ще рапортуват неотложно при установени нарушавания, съобщи БНР.

Междувременно стана ясно, че общината спомага с храна, вода и всичко, от което имат потребност далите позитивна проба за ковид майка и наследник. Те са се завърнали от чужбина и сами са поискали да им бъде изработен тест. В положително положение са и съблюдават домашната карантина.

Заразените с ковид в Перник са майка и наследник

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР