Кметът на Пазарджик и тази година подкрепи кампанията Сърце в

...
Кметът на Пазарджик и тази година подкрепи кампанията Сърце в
Коментари Харесай

Тодор Попов към младите хора: Пазете природата! Правете неща, които ѝ помагат тя да възстанови своето равновесие!

Кметът на Пазарджик и тази година поддържа акцията „ Сърце в зелено ”

Кметът на Пазарджик Тодор Попов поддържа акцията, инициирана от рекордьорката на Гинес – фризьорката Ваня Иванова „ Сърце в зелено ”. Част от акцията е следващото засаждане на дръвчета – японски вишни, в парк „ Стадиона ”.

„ Ваня заслужава почитание, тъй като е извънредно новаторски човек и се пробва да прави неща, които са значими и потребни и такива хора заслужават вниманието от страна на локалната власт. Още повече виждаме и резултатите от предходната година – всички засадени дървета се хванаха, а тази година ще засадим още и съм сигурен, че защото делото е положително и благородно, новите дръвчета също ще имат дълъг живот ”, това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов, който се причисли към самодейността и персонално засади дръвче в парка. Тодор Попов акцентира, че самодейността е измежду положителните образци, които би трябвало да бъдат подкрепяни и толерирани.

„ Забързани в всекидневие си, постоянно забравяме, че измежду значимите неща е физическата среда към нас и това да бъдем потребни и да дадем нашата признателност под формата на грижа за природата, която ни заобикаля. Защото е значимо какво оставяме на нашите млади другари, които ще дойдат след нас – би трябвало да им оставим добре поддържана и чиста околна среда, съобразена с условията на природата. Защото ние, хората, в последно време вършим всичко допустимо да вървим срещу естествените закони и да разрушавам това, което одобряваме за даденост, а то не е даденост.  Затова скъпи другари, пазете природата, правете неща, които ѝ оказват помощ в това тя да възвърне своето равновесие и по този метод ще бъдем потребни, както на себе си, по този начин и на света, който ни заобикаля! ”. С този зов кметът се обърна към младежите и благодари за поддръжката на всички деца и възпитаници – от детските градини, от  Професионалната гимназия по стопанска система и мениджмънт, както и на възпитаниците на Националната гимназия по горско стопанство – Велинград, които също участваха в засаждането на дръвчетата. Специална признателност беше отправена и към притежателите на разсадник Булланд трейд, обезпечили вишневите дръвчета, които през днешния ден бяха засадени в парк „ Стадиона ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР