Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов е избран за член

...
Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов е избран за член
Коментари Харесай

Кметът на Павликени е избран в стратегическия борд на Програма Интеррег Румъния-България за Северен Централен район


Кметът на Павликени инж. Емануил Манолов е определен за член на стратегическия ръб на Програма Интеррег Румъния-България, оповестиха от пресцентъра на общината. Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов беше определен за член на стратегическия ръб на Програмата Interreg VI-A Румъния-България 2021 – 2027. В Съвета за ръководство на осъществяването на териториалната тактика за интегрирано развиване по програмата инж. Манолов влиза като титулярен представител на Северен Централен регион. Номинацията е направена от Управителния съвет на Националното съдружие на общините в Република България  (НСОРБ). 

Шестима са новите български представители в борда на трансграничната стратегия. От всеки от трите района за обмисляне в Северна България са определени по един титуляр и един заместник-титуляр. Заместник-титуляр от Северен Централен регион е кметът на община Тутракан Димитър Стефанов. Номинациите за Северозападен регион са кметовете на Мездра Иван Аспарухов и Белене Милен Дулев, а на Североизточния регион – кметовете на Генерал Тошево Валентин Димитров и Каварна Елена Балтаджиева.

Сред уговорките на стратегическия ръб ще бъдат подпомагането на ръководещия орган в подготовката на пакети от документи за кандидатстване, наблюдаване на хода на осъществяване на Териториалната тактика по заложени знаци, присъединяване в процеса на избор на планове за финансиране в границите на тактиката.

Всяка от стратегиите за трансгранично съдействие има такива препоръки. Те са напълно нови структури, използвани за първи път през сегашния програмен интервал и ще действат в допълнение към Съвместните комитети за наблюдаване на стратегиите, добавя Българска телеграфна агенция.

Териториалната тактика по стратегия Интеррег VI-А Румъния – България 2021 – 2027 сега се приготвя, като в основата ѝ е създаването на велосипедния маршрут EuroVelo 6 и подкрепяне на туристическите действия, свързани с него. Индикативният бюджет за осъществяването на планове в нейния обсег е 70,6 млн.евро. 

Участието в съвета е безплатно, а поддръжка на членовете му ще оказва преднамерено звено по програмата, което следва да се образува.

В интервала 2018 – 2021 година кметът на община Павликени беше в управлението на Мрежата на асоциациите на локалните управляващи от Югоизточна Европа (НАЛАС), а в интервала 2020 – 2021 година беше президент на организацията. Под негово управление доста бе динамизирана работата на НАЛАС и  асоциациите от района редовно обменяха информация за ограниченията, въведени от локалните управляващи в процеса на ръководство на рецесията от коронавирус.

Мрежата продължи да реализира действия, свързани с насърчаването на процесите на демократизацията и децентрализацията в Югоизточна Европа, в сходство с правилата на Европейската харта за локално самоуправление. През 2021 година инж. Манолов беше определен за член на изпълнителното бюро на Съвета на Европейските общини и райони (СЕОР), припомниха от общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР