Кметът на Панагюрище Никола Белишки заяви за Хоризонт, че ще

...
Кметът на Панагюрище Никола Белишки заяви за Хоризонт, че ще
Коментари Харесай

Кметът на Панагюрище става медиатор между протестиращи и шефове на ”Асарел Медет”

Кметът на Панагюрище Никола Белишки съобщи за ”Хоризонт ”, че ще провежда общо заседание в Попинци, на което ще се търси разговор сред локалните поданици и управлението на сдружение ”Асарел Медет ” за желанието на сдружението да изследва терените над селото за рандеман на руда.
Жителите на Попинци обаче са безапелационни, че няма да позволен това. Тази вечер, три комисии в Общинския съвет ще вземат решение дали Общината да даде терени чартърен на сдружението за сондажни работи. Последната дума е на Общинският съвет, само че преди този момент ще се свика съвещателен съвет, сподели Никола Белишки:

" Да, има напрежение. Хората споделят " Не ". Вероятно довечера отново няма да чуя експертно мнение, само че никой не е споделил и няма за какво да настройват хората по този метод, никой не е споделил, че това ще влиза на сесия на Общински съвет.

Преди са се събере и дефинира денят за сесия, дневният ред се дефинира от представители на всяка една политическа партия, така наименуван Консултативен съвет.

Ако това напрежение продължи, аз според от резултатите довечера, дали ще се реализира разговор или отново ще има единствено словесни престрелки сред двете страни, да свикам едно общоселско заседание, това право ми го дава законът за локалното самоуправление, и там, на място да седнем да приказваме с хората. Може би, при положително стичане на събитията считам, че вложителят самичък ще си изтегли предлагането ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР