Кметът на община Ямбол Валентин Ревански се срещна с представители

...
Кметът на община Ямбол Валентин Ревански се срещна с представители
Коментари Харесай

Арменска делегация от лозаро-винарския сектор посети Община Ямбол

Кметът на община Ямбол Валентин Ревански се срещна с представители на Държавната организация за вложения в Ереван и делегация от арменски компании от лозаро-винарския бранш.

Те са в Ямбол по отношение на осъществяването на план „ WINEBIZZ – поощряване на комерсиалните взаимоотношения и съдействие в лозаро-винарския бранш сред български и арменски компании и бизнес подпомагащи организации “ (ENI/2019/411-865 – EU4BCC, ID1002), с поддръжката на план EU4Business: Connecting Companies (ENI/2019/411-865 – EU4BCC), който се ръководи от EUROCHAMBRES и се финансира по самодейността EU4Business на Европейския съюз.

Кметът на Ямбол благодари за интереса към Ямболския район от арменска страна. „ България и Армения са приятелски страни, а народите ни са доста изстрадали и са близки по психика. Трябва да си оказваме помощ, когато имаме опция. Община Ямбол постоянно е отворена за търговски връзки и за вложения. Това е един от нашите цели, “ посочи Валентин Ревански и добави, че Община Ямбол работи доста добре с Ямболската търговско-промишлена палата.

Проектът има за цел да улесни търговията сред Европейския съюз и страните от Източното партньорство в лозаро-винарския бранш, да усъвършенства конкурентоспособността на бранша и да даде опция за определяне на партньорства сред българския и арменския бизнес от лозаро-винарската промишленост.

В рамките на плана през януари българска делегация, състояща се от четирима представители на МСП, занимаващи се с произвеждане и търговия на вино и четирима представители на организации за подкрепяне на бизнеса, които работят с компании от лозаро-винарския бранш, посети Армения. Бизнес визитата в Ереван се реализира под надпис „ Да проучим арменския винен бранш “. Българската делегация бе ръководена от специалисти от екипа на плана от Ямболска търговско-промишлена палата, която е и водещ сътрудник по плана.

Арменската делегация е посетила огромните винопроизводители в Ямболския район. Групата ще посети винарните по Черноморието, както и Международна галерия за лозарство и винарство и Фестивал на виното „ Винария “ – 2022, което се организира от 9 март до 13 март в Пловдив.

През април ще дойдат още шестима души от Армения, с цел да опознаят Ямбол и България и да работят по разнообразни планове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР