Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се срещна

...
Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева се срещна
Коментари Харесай

Кметът на Община Тетевен връчи почитен плакет на Изабела Янкова за историческия й успех от Световната купа по спускане в Австрия

Кметът на Община Тетевен – доктор Мадлена Бояджиева се срещна с Изабела Янкова, с цел да я поздрави и да й връчи плакет за реализирани високи спортни резултати, както и за историческия й триумф от Световната купа в спускането по планинско колоездене.

Изабела Янкова донесе първия орден на България от Световна купа (UCI WORLD CUP). Възпитаничката на „ Райдърс Юнайтед “ завоюва бронз при девойките в спускането на Mercedes-Benz UCI MTB World Cup в Леоганг, Австрия. Победителка в надпреварата стана австрийката София Гутохърл, втора е Леона Перини от Франция.

По време на срещата доктор Бояджиева съобщи:

“За следващ път ни накара да се усещаме горди тетевенци и българи. Този необикновен персонален триумф е мотив да засвидетелстваме своята горделивост и благодарност към гения, професионализма и стремежа, който притежаваш. Продължавай да мечтаеш и да покоряваш нови върхове ”.

Изабела показа, че спортът, който си е избрала, изисква огромни физически и душевен старания, както и финансови благоприятни условия. Тя разяснява, че шефът на „ Райдърс Юнайтед “ - Данаил Ангелов, оказва помощ финансово, доколкото е допустимо и акцентира, че получава минимални средства от спонсори и Българската федерация по колоездене, които не са задоволителни, с цел да покрият разноските й за надпреварите.
 В Черни Вит означиха 145-та годишнина от гибелта на двамата Ботеви четници В Черни Вит означиха 145-та годишнина от гибелта на двамата Ботеви четници
На 12 юни в местността „ Десеткар “ /село Черни Вит/ се организира възпоменателно честване по случай 145-та годишнина от героичн...

Спортистката сподели още, че е получавала оферти да се състезава за други Европейски страни, като от Испания са й предложили да покрият всички разноски към надпреварите, които й предстоят, само че тя изрично е избрала да остане и да се състезава за България.

Д-р Бояджиева означи, че Община Тетевен също ще подкрепи финансово младата ни вяра в колоезденето, като насочи пожелания за златен орден от идващия огромен конгрес.

По мотив бронзовия орден на ученичката от Тетевен, шефът на „ Райдърс Юнайтед “ и член на УС на Българската федерация по колоездене /БФК/ - Данаил Ангелов разяснява, че това е пробив в международното колоездене и исторически триумф за България. Той напомни, че предният ни сходен триумф е бронзов орден от Европейско състезание през 2013г., извоюван от Ева Димитрова.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР