Кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с

...
Кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с
Коментари Харесай

Полицаи и общинари обсъждаха обществения ред в Симитли

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов организира работна среща с целия управителен състав на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград, отпред с шефа на ОДП – Благоевград старши комисар Даниел Димитров.

Срещата беше регулярна, като присъединяване в нея взеха кметове на обитаеми места в община Симитли, общински съветници, шефове на учебни заведения и детски градини и представители на общинска администрация.По време на срещата бе разисквано спазването на публичния ред и в общината.

Срещата мина в градивен разговор. Присъстващите бяха обединени в мнението, че би трябвало да бъдат предотвратени всички аргументи, допринасящи допускане нарушавания в публичния ред. Бяха регистрирани грешките в тази посока и надлежно разисквани ограничения за тяхното недопускане.

По време на срещата бе изработен доклад от началникът на ПУ – Симитли господин Стоян Маламов. За наслада на всички присъстващи се оказа, община Симитли още веднъж е отличник с минимум регистрирани криминогенни прояви за годината.

Относно опазването на общинското имущество се реши още по-стриктно да се съблюдава Наредбата за запазване на публичния ред и сигурност на общината. Кметовете, както и полицейските чиновници да глобяват всички причинители на противообществени прояви.

Темата за домашното принуждение също бе повдигната в дебатите на срещата сред представителите на локалното управление и управителния състав на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Благоевград. Обществото не би трябвало да е безучастно и не би трябвало да позволява толерантност към този тип принуждение, по тази причина апелът е, всеки който стане очевидец на противообществени прояви, да алармира институциите.

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР