Кметът на община Родопи посети новопостроената детска площадка в село

...
Кметът на община Родопи посети новопостроената детска площадка в село
Коментари Харесай

Детска площадка по проект на ПУДООС вече радва децата в Марково

Кметът на община " Родопи " посети новопостроената детска площадка в село Марково. В обиколката си той беше съпроводен от кмета на селото Десислава Терзиева, която му описа,  че новото оборудване към този момент се употребява интензивно. То е по план " Зелено бъдеще за Марково “, изработен  по самодейност на Терзиева, която благодарение на сътрудници съумява да завоюва плана,  финансиран от Министерството на околната среда и водите и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда(ПУДООС).

Проектните действия включват възобновяване на зона за отдих и детска площадка в непосредствена непосредственост до учебно заведение " Св.св.Кирил и Методий “ и  детска градина " Веселушка " в селото. Изградена е  бетонова основа, покрита с ударопоглъщаща настилка, пирамида, пергола, скамейка и панер за боклуци. Мястото е облагородено и  красиво озеленено. За да може да се употребява оборудването и през по-тъмната част от денонощието преди месец е сложено осветяване на цялата площадка, финансирано от община Родопи. Изградена е и алея с рампа, за по-голяма досегаемост.

“Мястото не е определено инцидентно, този дребен парк в центъра на селото беше дълги години безстопанствен и негоден. Сега, сърцето на селото се трансформира в превъзходен ъгъл за деца и възрастни. С огромен възторг, за следващ път, в облагородяването му се включиха и част от доброволците “ сподели Десислава Терзиева. Тя добави, че парковото пространство ще бъде снабдено с още пейки.

Изграждането на детската площадка е на цена 9999,17 лв..

" Площадката в Марково е единствената в общината със оборудване, насочено и за по-големите. Смисълът на тези уреди е децата да спортуват – да излязат от домовете си и да станат от компютрите.  Селото пораства с бързи темпове и един от най-важните ни цели са най-малките поданици на нашата община “, разяснява кметът.

, дружно с кмета на село Марково Десислава Терзиева ревизираха и дейностите по  монтиране на новите защитни пана на централната улица, които са за обезопасяване зоната към учебното заведение и детската градина. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР