Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов уважи традиционния събор на

...
Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов уважи традиционния събор на
Коментари Харесай

Кметът на общината Родопи поведе хоро в Кадиево СНИМКИ

Кметът на община „ Родопи” Павел Михайлов почете обичайния събор на село Кадиево. Десетки поданици и посетители на селото се събраха, с цел да почетат родният си край и да се разтъжат с близки и другари. Гости бяха заместник-председателят на общински съвет „ Родопи” Илина Вутова и кметовете на селата Цалапица, Марково, Оризари и Скобелево.



В приветственото си слово кметът Павел Михайлов посочи какъв брой е значимо всеки един да уважава родовите си корени и да не не помни родното си населено място.

„ В последната година Кадиево се промени осезателно. Инвестициите, които направихме са крачка към развиването на селото и запазването му като живо обитаемо място “, акцентира той. Кметът напомни, че в бюджета за тази година е планувано саниране на учебното заведение, ремонт на здравната работа, ново лед осветяване и създаване на две детски площадки.



Селският събор е един от най-големите и чакани празници в Кадиево. Празникът стартира със съревнование по колоездене в три възрастови групи. За спечелилите имаше медали и специфични награди.



Последва футболен мач сред ветерани и младежи. Победният гол вкараха ветераните. За тях премията беше купа, бутилка уиски и бира за изстудяване, а за младежите - байрак, безалкохолна напитка и рекомендация на идващия събор да победят.

„ Празникът на село Кадиево беше необикновен. Щастлива съм, че кадиевци и другари играха и пяха съвсем до сутринта”, разяснява кметът на селото Лиляна Петрова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР