Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ръководи първото за годината

...
Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев ръководи първото за годината
Коментари Харесай

Общото събрание на „Регионалното сдружение за управление на отпадъците за региона Разград“ обсъди подготовката за провеждане на обществена поръчка за експлоатация на Регионалното депо за неопасни отпадъци

Кметът на Община Разград Денчо Бояджиев управлява първото за годината съвещание на Общото заседание на Регионалното съдружие за ръководство на отпадъците за района Разград “.

На него кметовете на седемте общини в Област Разград и регионалният шеф Драгомир Златев разискаха подготовката за осъществяване на социална поръчка с предмет „ Експлоатация на обект „ Регионално хранилище за неопасни боклуци за общините Разград, Лозница, Исперих, Завет, Кубрат, Самуил и Цар Калоян “. С решение общинските кметове разпоредиха на Кмета на Разград Денчо Бояджиев правенето на документите и провеждането на публичната поръчка по реда на Закона за публичните поръчки.

Новата процедура се постанова, защото през месец юли 2023 година изтича срокът на контракта на публичната поръчка със същия предмет, тя бе с „ Еф Си Си България “, договорът бе тригодишен.

Кметовете разискаха детайлности към подготовката на новата социална поръчка. Изслушаха и информация от заместник-кмета Добрин Добрев и началника на отдел „ Опазване на околната среда Недим Тахиров по отношение на напредъка по двата плана, които се осъществят на територията на Регионалното хранилище. По отношение на построяването на третата клетка на депото стана ясно, че все още се извършват изкопни работи, клетката е съвсем завършена, по-късно ще се извърши профилиране и уплътняване, за която активност се употребява терминът „ глинен екран “. След това се слага геомембрана с геомрежа, следва доставка на трошляк и дренажна система, очистване на басейн и създаване на нов преди да се уловят мръсните води от горните кафези. В напреднала фаза е построяването на сепариращата и компостираща апаратура, следва и доставка на софтуерното съоръжение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР