Кметът на община Пловдив Здравко Димитров представи на колегите си

...
Кметът на община Пловдив Здравко Димитров представи на колегите си
Коментари Харесай

Пловдив разработва Стратегия за дигитална трансформация СНИМ...

Кметът на община Пловдив Здравко Димитров показа на сътрудниците си от общините в България платформа за отдалечена работа и видео конферентни връзки, с които работи администрацията. Платформата е част от интегрираните електронни услуги, които се вкарват за облекчение на дейностите последните години.



Представянето бе по време на профилираното ревю „ Общинско Експо “, което се организира в границите на Годишната среща на Националното ревю на общините. Събитието събра компании, общини и представители на неправителствения бранш от цялата страна, които презентираха своите услуги, действия и партньорства. Пловдив бе показан от водеща локална компания, разработчик на цифрови услуги и профилиран новаторски програмен продукт. Във форума се включиха 26 изложители, които демонстрираха разнообразни механически уреди и работещи решения в области като сметопочистване, промотиране на събития, финансови механизми.



Дигиталните решения, въведени от община Пловдив последните две години за облекчение работата от разстояние, привлякоха представители на повече от 30 общини на профилирания щанд на града под тепетата. Посетителите споделиха пред кмета Димитров, че Ковид рецесията и следствията от нея ускоряват нуждата от използването и ръководството на разнообразни електронни услуги. Според Здравко Димитров общините към момента са длъжници на своите жители и на бизнеса при работата с електронни услуги и цифрови решения в интерес на обществото. Неслучайно приоритет в неговия мандат е ускорение процесите по цифровизация в общината. На щанда бе демонстрирана и платформата за онлайн срещи, с която организира съвещанията си Общинският съвет на Пловдив. Интерес към нея демонстрираха ръководителите на общински препоръки, които тук-там към момента изпитват усложнения в съвещанията от разстояние. Тъй като системата е изцяло интегрирана и тествана сполучливо в Пловдив, тя би могла да се задейства до няколко часа във всяка община в България, обсъждаха още те.



В тази връзка Пловдив към този момент създава общинска Стратегия за цифрова промяна, която ще пренастрои процесите и метода в администрацията, анонсира пред сътрудниците си кметът. Тя залага на модел, който ще разчита жителите да бъдат обслужвани напълно онлайн и в който могат да декларират и получават услуги като смяна на сегашен адрес, информации за финансови отговорности, също и тяхното възнаграждение без спомагателни такси. След столицата Пловдив ще е втората община в страната със личен проект за цифровизация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР