Кметът на община Плевен д-р Валентин Христов и председателят на

...
Кметът на община Плевен д-р Валентин Христов и председателят на
Коментари Харесай

Кметът на Плевен и председателят на Общинския съвет поздравиха медалисти от световното първенство по карате в Япония

Кметът на община Плевен доктор Валентин Христов и ръководителят на Общинския съвет доцент доктор Иван Малкодански поздравиха през днешния ден медалисти от 16-то Световно състезание по карате, извършено в Япония.
 
Сенсей Милена Кирниколова е завоювала бронз при ветераните до 49 години, а Тихомир Тодоров е със златно отличие и е международен първенец при 16-17 годишни юноши в дисциплината " кумите шобу ипон ". И двамата са представители на плевенския карате клуб " Спартак 14 " като Кирниколова е един от инструкторите.
 
Те получиха приветствени адреси и цветя. Спортните достижения са част от нашия живот, ние сме отдадени на спорта и каратето, сподели сенсей Кирниколова. Тя означи, че международната шампионска купа за Тихомир Тодоров е най-високият връх в неговата кариера на играч до в този момент и " се надяваме да е единствено началото на още победи ".
 
На полуфинала и финала Тихомир е отстранил двама състезатели от Япония – родината на каратето. Трудът и усилената подготовка са дребна част от целия развой при подготовка за едно такова съревнование, описа Тихомир, който е възпитаник в Спортно учебно заведение " Георги Бенковски " в Плевен. По думите му той не е срещнал огромни компликации по време на шампионата и решително гледа напред към надпревари при мъжете.
 
Освен медалите в самостоятелните участия, плевенският клуб е спечелил и бронз в отборната конкуренция в състав Ивайло Боев, Мирела Йолова и Тихомир Тодоров. Представителите на плевенския клуб са взели участие и в механически семинар и курс за инструктори и съдии на международната организация, воден от основния инструктор Сенсей Касуя.
 
На изпита за майсторски механически степени – дан, черен пояс, Тихомир Тодоров е защитил сполучливо първи дан. Световното състезание по карате е извършено в японската столица Токио, от 13 до 18 ноември в зала " Токио Будокан ". Участие са взели представители на 41 страни.
 
Източник: БТА
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР