Кметът на Община Перущица Мария Вълканова е сигнализирала прокуратурата за

...
Кметът на Община Перущица Мария Вълканова е сигнализирала прокуратурата за
Коментари Харесай

Сезират прокуратурата за скандалната фотосесия на Рут Колева

Кметът на Община Перущица Мария Вълканова е алармирала прокуратурата за скандалните фотоси на певицата Рут Колева. Причината – фотосесията на Колева за фешън списание, в която певицата театралничи в нищожно облекло върху мраморен саркофаг, построен в памет на починалите в Априлското въстание. Той е част от мемориалния комплекс в Перущица, наименуван “ Паметник на трите генерации ”. 

Снимките провокираха вълна от отвращение от консуматори в обществените мрежи. А в следствие бяха изтрити. 

“Това е безусловно грозно и неприемливо. Надяваме се, че прокуратурата ще вземе отношение. Обиден е методът, по който е направена тази фотосесия ”, съобщи за кметът на Перущица Мария Вълканова

Министърът на културата Велислав Минеков също разяснява тематиката. Той съобщи, че „ не е осведомен със случая, само че сигурно е нещо доста грозно ". 

Самата Рут Колева п ък написа статус във Facebook. „ Нито аз, нито екипът, провел, продуцирал и осъществил тези фотоси, сме имали желание да уязвим паметта на българските герои, починали в Априлското въстание или в различен възродителен развой или събитие, част от националната ни история и съзнание. Като пра-правнучка на опълченец на Шипка (Кирил Балкански) постоянно съм отдавала респект и почитание на националните ни герои и сервирам персоналните си извинения на хората, които виждат в тези фотоси някакво опозоряване на българската история и памет ”, написа Колева. 

Тя обаче посочи няколко фактора, които са довели до обстановката. По думите ѝ главният от тях е „ годините съсипия и пренебрегване , които са останали незабелязани, или комфортно пренебрегнати. Които щяха да останат незабелязани, в случай че моделът на фотографията не бях аз. За информация, това не е първата фотосесия от този темперамент на това място. Паметникът на трите генерации наоколо до гр. Перущица е в толкоз окаяно и шокиращо положение, че човек надали би го видял или посетил по някаква причина ”, възмущава се певицата. И разказва положението на паметника : „ Това, което имаше обаче, беше апокалиптична съсипия, надписи " Що е черно на сапун ", свастики, вулгарни изрази на британски език, грозни графити, купчини отпадък и падащи плочки. Районът към въпросния саркофаг миришеше на урина, тягостно. А самият той беше затрупан с отпадъци, които почистихме преди снимането на фрагментите ”. 

Рут Колева декларира, че има намерение да направи подаяние на община Перущица , с цел да се почисти и усъвършенства положението на паметника
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР