Кметът на община Мездра Иван Аспарухов отправи покана до ръководствата

...
Кметът на община Мездра Иван Аспарухов отправи покана до ръководствата
Коментари Харесай

Иван Аспарухов насрочи консултации за определяне съставите на СИК/ПСИК за изборите

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов насочи покана до управленията на парламентарно показаните партии и обединения от партии в 46-ото Народно заседание и до управленията на партии и обединения, които не са парламентарно показани, за присъединяване в съвещания за установяване на съставите на секционни изборни комисии (СИК) и на преносими секционни изборни комисии (ПСИК) за гласоподаватели с трайни увреждания за изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за народни представители на 14 ноември 2021 година
Консултациите ще се проведат на 8 октомври 2021 година (петък) от 11 часа в кабинета на кмета на община Мездра в постройката на Общинска администрация - Мездра (ул. „ Христо Ботев “ №27, ет. 2, стая 204), при съблюдаване на противоепидемичните ограничения, избрани от Министъра на опазването на здравето.
Съгласно Решение №644-ПВР/НС/ 29.09.2021 година на Централната изборна комисия (ЦИК), участващите партии и обединения би трябвало да показват на консултациите:
• Писмено предложение за съставите на СИК, което съдържа:
- наименованието на партията или обединението, която прави предложението;
- имената и ЕГН на препоръчаните лица;
- длъжността в комисията, за която се предлагат;
- обучение, специалност;
- телефон за връзка с препоръчаното за член на СИК лице.
• Заверено от партията копие от уверение за настоящо правно положение на партията, издадено не по-рано от 02.09.2021 година, или копие от решението за формиране на обединението за присъединяване в изборите за 46-то Народно заседание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или обединението.
• Когато в консултациите вземат участие упълномощени лица, се показва пълномощие, подписано от представляващите партията/ обединението, или заверено копие от такова пълномощие.
• Списък на аварийните членове, които да заместят препоръчаните от партиите и обединенията лица за сформира на СИК/ПСИК, когато пълномощията на член на СИК/ПСИК се прекратят предварително или когато член на СИК/ПСИК не се яви в изборния ден. Заместването се прави с решение на РИК. Списъкът би трябвало да съдържа данните, посочени в писмен знак „ а “.
За извършените съвещания се сформира протокол, в който се вписват имената на участвалите лица и в какво качество участват; направените оферти, възражения, особени отзиви, мнението по предложенията на другите участници, постигнатото единодушие или в случай че такова не е налице, в какво се показва единодушието сред участвалите в консултациите представители на партиите и обединенията.
Протоколът се подписва от всички взели участие в консултациите лица.
Неподписването на протокола от взел участие в консултациите акредитиран представител на партия или коалиция води до липса на реализирано единодушие за съставите на СИК на територията на съответната община или административен регион.
С цялостния текст на поканата за осъществяване на съвещания за установяване съставите на СИК/ПСИК може да се запознаете на формалната интернет страница на Община Мездра: , в секцията „ Парламентарни избори 2021 “.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР