Кметът на Община Марица Димитър Иванов печели на първа инстанция

...
Кметът на Община Марица Димитър Иванов печели на първа инстанция
Коментари Харесай

Кметът на „Марица” печели всички дела срещу ромите във...

Кметът на Община „ Марица ” Димитър Иванов печели на първа инстанция всички каузи, заведени от ромите във Войводиново против заповедта му за унищожаване на противозаконните постройки.

„ Към 17 юли 2019 година по формираните в Административен съд град Пловдив през месец февруари 2019г., седемнадесет каузи по тъжби на лица от село Войводиново, община Марица, област Пловдив срещу заповеди на кмета на община Марица, с правно съображение член 225а от Закона за устройство на територията за унищожаване на противозаконни постройки, са постановени петнадесет решения, с които са отхвърлени жалбите срещу оспорените заповеди ”, оповестиха от Административен съд през днешния ден.

Съдебните актове не са дефинитивни и подлежат на обжалване пред Върховния административен съд. Правото си на тъжба са упражнили жалбоподателите по 10 от делата. По останалите пет тече процедура по замяна на бумаги и връчване на известия за направените правосъдни актове.

По административно дело № 320/2019г., е постановено определение от 11.02.2019г., с което същото е прекъснато поради неналичието на юридически интерес във връзка с декларираното оборване. Определението е обжалвано пред Върховния административен съд, който е оставил същото в действие.

Административно дело № 294/2019г., ІХ с-в е планувано за 17.09.2019г.

Жители на Войводиново желаеха събарянето на противозаконните постройки, откакто двамата братя роми Асен и Борис Пакетови пребиха военнослужещ от селото. те го нападнаха с ритници поради отправена забележка на пътя. В поддръжка на Валентин Димов се надигна цялото село. Жителите желаеха да бъдат съборени противозаконните ромски къщи. Със своя заповед кметът ограничи достъпът до постройките, вдигнати без документи, а оповестените за рискови от комисия, бяха съборени.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР