Кметът на община Марица“ Димитър Иванов осъществи дългогодишната мечта на

...
Кметът на община Марица“ Димитър Иванов осъществи дългогодишната мечта на
Коментари Харесай

С новата спортна зала кметът Димитър Иванов осъществи...

Кметът на община „ Марица “ Димитър Иванов реализира дългогодишната фантазия на генерации поданици на с. Труд – да имат съвременна и многофункционална спортна зала. Това бе всеобщото мнение на десетки хора от селото, пристигнали на откриването на новото украшение в двора на ОУ „ Св. св. Кирил и Методий “ точно на първия образователен ден 16-ти септември.

Кметът Димитър Иванов, ръководителят на Общински съвет „ Марица “ Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Петър Минков и Петко Чочев, кметът на с. Труд Красимир Минков, общинските съветници от с. Труд Александър Богданов и проф. Росен Димов, шефът на учебното заведение Тоня Коева и представител на фирмата-изпълнител „ Ай Ди Ел “ ЕООД Михаил Иванов прерязаха лентата на новата облага на с. Труд.

Преди това церемониален водосвет бе отслужен от отец Милан и отец Кирил.

„ Честита да е на всички новата постройка, от която имахме огромна нужда и най-накрая това предпочитание се извърши. Благодарим на управлението на община „ Марица “. Нека бъдат сполучливи всичките им писания “, пожела отец Кирил.

Димитър Иванов акцентира, че построяването на спортното оборудване в с. Труд е най-голямата инвестиция за последните 4 години.

„ Днес с. Труд има двоен празник – старт на образователната година и откриването на новата зала – осъществена фантазия на генерации локални поданици. Тя е подарък за децата на с. Труд - нашето бъдеще, за нашата горделивост - хандбалния клуб на селото, завоювал десетки шампионски трофеи, за надарените ни самодейци и за всички хора от с. Труд. Това е най-значимата и стойностна инвестиция през целия мандат “, уточни Иванов.

Той означи, че залата стана факт единствено за 6 месеца, с помощта на напъните и решителните дейности на управническия екип и Общинския съвет на община „ Марица “.

„ Благодаря за поддръжката на Общинския съвет в лицето на ръководителя му Гергана Трендафилова, на общинските съветници от с. Труд Александър Богданов, проф. Росен Димов и Здравко Митев, на предходния кмет на селото Николай Копринков и на настоящия - Красимир Минков. За разлика от предходните и някои от сегашните политици, които дават обещание ярко бъдеще – ние действаме на момента, вършим планове по всички европейски правила и наставления, и ги изпълняваме “, безапелационен бе кметът на община „ Марица “.

Той добави, че по категорично негово гледище и под директния му надзор по време на строителството, компанията реализатор „ Ай Ди Ел “ ЕООД е построила залата в двора на ОУ “Св.св. Кирил и Методий “ предварително - за 15-ти септември, а не както бе по контракт – до 1-ви октомври.

За доказателство той сподели светлоотразителна жилетка, на която с маркер е маркирана датата на старта на строителството – 15-ти март тази година.

Кметът напомни, че в с. Труд е била издигната напълно нова постройка на яслата към ДГ „ Бисер “, реновирани са всички общински постройки – читалището, кметството и учебното заведение, а в този момент е построена и залата за спорт и физкултура, и набеляза главните акценти от строителната стратегия на селото през идващите 4 години.

„ След два месеца ще бъде построен паркинг пред новата спортна зала, ще се ремонтират улиците „ Янтра “ и „ Никола Петков “, а приоритет през идващия мандат ще бъде реконструкцията на улици и тротоари “, даде обещание Димитър Иванов и думите му бяха посрещнати с аплодисменти от присъстващите.

Кметът пръв отключи новата зала и предложения жителите, които с голямо неспокойствие и радостни възгласи влязоха да я прегледат.

„ Това го мечтаем от наше време “, обясняваше възхитена стара жена.

„ Прекрасна е “, ликуваха разчувствани хората от с. Труд.

И добавяха: “Да е жив и здрав кметът Димитър Иванов, тъй като без него единствено щяхме да мечтаем за тази зала “.

Най-доволни бяха 220-те възпитаници от учебното заведение, които с възторжени крясъци демонстрираха бурното си утвърждение за новото спортно оборудване.

Сградата е с разгъната застроена повърхност от 1241 квадратни метра, тя е висока 8 метра и е с 350 седящи места.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР