Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова внесе предложение до Общинския

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова внесе предложение до Общинския
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч внася предложение за възмездна помощ при предварителните разходи при саниране на многофамилните жилищни сгради

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова внесе предложение до Общинския съвет по отношение на предоставяне на единодушие Община Ловеч да кандидатства с планови оферти по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап I “ Внесена е и „ Процедура за подкрепяне на сдружения на притежатели за осъществяване на подготвителни действия “.

Двете оферти ще бъдат прегледани на съвещанието на Общински съвет Ловеч на 29 декември 2022 година

Документите са по отношение на кандидатстване по процедура за енергийно възобновяване (саниране) на жилищния фонд по Националния проект за възобновяване и резистентност.

Ако общинските съветници одобряват предложенията, Община Ловеч ще обезпечи 350 000 лева без Данък добавена стойност за покриване на предварителните разноски за проучване. Сумата се отпуска до нейното възобновяване по програмата. Ако  плановото предложение не бъде утвърдено, сумата се възвръща от Сдруженията на притежателите.

Мотивите  са заради сложността на процедурата,  късите периоди за входиране на планови оферти, както и отговорността на общината като институция, обезпечаваща административно своите жители. Става дума за условията на Закон за устройство на територията и ЗЕЕ – сформиране на механически паспорт, архитектурно снимане, правене на проучване за енергийна успеваемост, в това число документ за енергийни характерности. Тези действия са възможни и възстановими разноски по плана. 

Да аплайват могат всички многофамилни жилищни здания, които се ръководят по реда на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност и са проектирани преди 26 април 1999 г.  Друго условие е да са жилища,в коитоима минимум четири независими обекта и те принадлежат на повече от един притежател. Сградата би трябвало да е жилищна, за непрекъснато обитаване, като минимум 60 на 100 от нейната разгъната застроена повърхност се заема от жилища.

Общият размер на средствата за цялата страна са 1 129 881 600 лв. с Данък добавена стойност. Максимална стойност за Община Ловеч е 30 000 000 лева

Минималният размер на декларираните средства по всяко самостоятелно предложение за осъществяване на вложения /ПИИ/ е 50 000 лв.. Максималният размер на декларираните средства не може да надвишава 9 500 000 лв..

Подробно виж тук
https://os.lovech.bg/bg/zasedaniya-na-postoyannite-komisii-pri-obshtinski-savet-lovech-nasrocheni-za-20-dekemvri-2022-g
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР