Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова издаде заповед да не

...
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова издаде заповед да не
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч забранява употребата на пиротехнически изделия за новогодишни празници

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова издаде заповед да не се използват пиротехнически произведения по идните новогодишни празници. Заповедта е на съображение член 44, алинея 1, т. 4 и алинея 2 от ЗМСМА, по отношение на член 8, алинея 1 и алинея 2, член 60, алинея 1, т. 6, член 152, алинея 1 и алинея 3 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехнически произведения, и член 4, алинея 1 от Наредба № 1 за запазване и поддържане на публичния ред, чистотата, публичното имущество и природата на ловешка община на Общински съвет – Ловеч.

В текста се споделя:

Да не се използват пиротехнически произведения по смисъла на член 8, алинея 1 и алинея 2 от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения на територията на община Ловеч по отношение на идните новогодишни празници.

Забранява се използването на взривни субстанции, пукотевица с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други дейности, които нарушават спокойствието или основават заплаха за живота и здравето на жителите.

Началникът на районно управление (на МВР) „ Полиция " – Ловеч, би трябвало да обезпечи наличие и надзор от чиновници по време на идните новогодишни празници за запазване на публичния ред, сигурността и спокойствието на жителите на територията на общината.

Кметове на кметства и кметските наместници са длъжни да обезпечат осъществяването на актуалната заповед на територията на съответните обитаеми места.

Изпълнението и надзор по актуалната заповед се разпорежда на Началника на районна прокуратура „ Полиция " - Ловеч, на шеф отдел „ Контрол и сигурност ", на кметовете на кметства и кметски наместници на територията на община Ловеч.

По този мотив Община Ловеч ще разгласява поредност материали, свързани с заплахата от използването на пиротехнически произведения, взривни субстанции, пукотевица с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други.

 

 

Още от ЛОВЕЧ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР