Кметът на община Лом д-р Георги Гаврилов изпрати до медията

...
Кметът на община Лом д-р Георги Гаврилов изпрати до медията
Коментари Харесай

Кметът на Лом: Ще напуснем „ВиК-Монтана“ ООД, ако не ни подкрепят /видео/

Кметът на община Лом доктор Георги Гаврилов изпрати до медията ни позицията си, обвързвана с непрекъснатите повреди с водоснабдяването в града и в региона на помпената станция край село Добри дол. Д-р Гаврилов споделя, че е на косъм от решението за овакантяване на „ ВиК-Монтана “ ООД, в случай че не подхващат съответни ограничения за разрешаването на казуса.
Публикуваме позицията му без редакторска интервенция:

„ Сериозно премислям Община Лом да се отдели от „ ВиК-Монтана “ ООД, поради неналичието на съответна поддръжка на ломския клон на сдружението “, съобщи кметът на община Лом доктор Георги Гаврилов във връзка десетките повреди в региона на помпената станция край село Добри дол и в града.
Над 30 повреди седмично са принудени да отстраняват ломските служащи в града, кметствата и в региона на помпената станция край село Добри дол, без да разполагат с нужната техника и материали.
„ Благодаря им, че поставят неимоверни старания при тези мизерни условия, с цел да не се стигне до прекъсване на водата, изключително по време на изключителното състояние в борбата против ковид “, сподели доктор Гаврилов.
За доизграждане на трите стадия от напорния тръбопровод край с. Добри дол, който зарежда с питейна вода град Лом и още три села, са нужни още 500 000 лева, които би трябвало да бъдат обезпечени от страната. С това обаче казусът с водата няма да се реши, до момента в който не се построи и 18-километровият довеждащ тръбопровод от с. Добри дол до Лом, за който ще са нужни 9 милиона лв..
„ Давам си сметка, че тъкмо в този миг на изключително състояние, не може да се приказва са такива вложения във ВиК-сектора, само че не мога да приема ВиК-Лом да има съществени проблеми с техника и материали. Ако това продължи, ще предложна на Общинския съвет да одобри решение ВиК-Лом да се отдели от „ ВиК-Монтана “ ООД “.



Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР