Кметът на Община Кочани, Северна Македония Люпчо Папазов посети Перник,

...
Кметът на Община Кочани, Северна Македония Люпчо Папазов посети Перник,
Коментари Харесай

Кметът на община Кочани посети община Перник

Кметът на Община Кочани, Северна Македония Люпчо Папазов посети Перник, с цел да се срещне с кмета на общината Станислав Владимиров, екипът му и ръководителя на Общинския съвет Димитър Колев.

На срещата, на която участваха също Елена Димитровска – началник бранш обмисляне и развиване и Голубинка Георгиева – шеф отдел „ Връзки с обществеността “ в Кочани бе разисквано бъдещото съдействие и развиването на културните връзки сред двете общини. В хода на диалога бе разисквано и побратимяването на северномакедонската община и Перник.
„ Радващо е, че след съвсем две години, в които връзките ни с общини от прилежащите страни бяха сведени до най-малко поради пандемията, още веднъж можем да работим дружно “, сподели кметът Станислав Владимиров. Той разяснява, че двата града въпреки и от двете страни на границата могат да работят сполучливо в доста сфери. „ През тази година в Перник ще бъдат построени доста нови обекти, ще работим и по обновяването на инфраструктурата, само че постоянно можем да вземем положителни практики от нашите съседи “, сподели още Владимиров
Кметът на Кочани Люпчо Папазов сподели, че от началото мандата си, дружно с екипът му са съумели да започват голям брой планове от друго естество, някои от които с изключително финансово значение като планове за ВиК мрежа, инфраструктурни и културни планове. В хода на диалога стана ясно и че проблемите на двете общини са сходни и решението им се търси интензивно от администрациите. „ Опитът на Перник в създаването на младежка тактика, работата по подобряването на качеството на атмосферния въздух, решаването на казуса с бездомните кучета по един човечен метод и други планове също ще бъде скъп за нас “, сподели още Папазов. Той разяснява, че ще се радва двете общини да си сътрудничат интензивно и в региона на културата.
След срещата гостите на Перник посетиха Двореца на културата, където участваха на подготовка на Камерен оркестър „ Орфей “, Подземния минен музей и Регионалния исторически музей – Перник.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР