Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в сексуално

...
Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е обвинен в сексуално
Коментари Харесай

Скандал в Голямата ябълка: Кметът на Ню Йорк е обвинен в сексуално посегателство

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс е упрекнат в полово посягане против жена през 1993 година, излиза наяве от правосъдна призовка, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Документът от три страници не съдържа детайлности за хипотетичното нахлуване, само че показва като ответници Адамс, транспортната полиция на Ню Йорк и локална полицейска асоциация.

" Ищцата е била полово нападната от ответника Ерик Адамс в Ню Йорк през 1993 година, до момента в който и двамата са работили за градската администрация ", се споделя в призовката.

В исковата молба се желае правосъден развой и обезщетение в размер на 5 млн. $. Тя е подадена във Върховния съд в Манхатън.

В изказване представител на кметството съобщи: " Кметът не знае коя е тази жена. Ако в миналото са се срещали, той не си спомня за това. Но той в никакъв случай не би направил нещо, което да аргументи физическа щета на различен човек, и изрично отхвърля всевъзможни сходни изказвания ".

Адамс, който е от Демократическата партия, е бил служител на реда в Ню Йорк, който се издигна до сан капитан, преди да влезе в политиката. Преди да стане кмет, той е бил щатски сенатор.

Искът е подаден в миг, когато Адамс е преследван от следствие на ФБР на акцията му през 2021 година, което докара до изземване на телефоните му от сътрудниците, които също по този начин нахлуха в дома на основния спонсор на акцията му.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР