Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че руската столица е

...
Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи, че руската столица е
Коментари Харесай

Кметът на Москва съобщи за нова атака с дронове, затвориха летище Внуково

Кметът на Москва Сергей Собянин заяви, че съветската столица е била атакувана с дронове, съобщи Дарик. Няма жертви. Собянин твърди, че дроновете са украински.

Според информация на следената от Кремъл организация ТАСС, над Москва са свалени три дрона.

" Тази нощ е имало нахлуване от украински безпилотни самолети. Фасадите на две високи здания с офиси бяха леко развалени. Няма жертви или потърпевши. " - написа Собянин в Телеграм.

Същевременно стана ясно, че е в ход евакуация на цялата зона " Москва сити " в московската столица. Официалната причина е инспекция на постройките. Именно в тази зона се намират двете развалени при офанзивата с дронове високи здания, за които заяви Собянин.

Министерството на защитата на Русия разгласи, че един дрон е бил погубен във въздуха над територията на Одинцовски регион на Московска област. Други два дрона били обезвредени със средства за водене на електронна война. Според ТАСС те са се разрушили на територията на зоната " Москва сити ".

Един охранител е потърпевш във високата административна постройка " Око 2 " в " Москва сити ", оповестиха службите за дейности при изключителни обстановки. Избити са стъклата на етажи от първи до четвърти.

По-рано бе обявено, че е била атакувана и постройката " IQ-квартал " в същата зона, като на равнището на петия и шестия етаж са били изпочупени стъклата.

Заради зародилото изключително състояние бяха краткотрайно прекратени полетите от и до летище " Внуково ".

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР