Кметът на морската столица обяви важна новина за града.Община Варна

...
Кметът на морската столица обяви важна новина за града.Община Варна
Коментари Харесай

Коцев: Община Варна привлече финансов ресурс от 480 000 лв. за два свои туристически проекта

Кметът на морската столица разгласи значима вест за града.

Община Варна притегли финансов запас от 480 000 лева за два свои  туристически плана, които ще осигурят мащабни маркетингови акции на наши артикули на немския пазар. Те ще притеглят немските туристи към балнео- и СПА-услугите и ще разпространяват Варна като целогодишна туристическа дестинация.

Това заяви през днешния ден кметът Благомир Коцев на конференция във Варна дружно с министъра на туризма Зарица Динкова.

Кметът уточни, че Варна взе участие в програмата на Министерството на туризма (МТ) с два плана - „ Магията на морето “ и „ Варна дестинация за четири сезона – неразкритите съкровища “. Те се осъществят взаимно с  водещи туроператорски компании и оператора на морските летища във Варна и Бургас Фрапорт. Партньори на Общината в плановете са Алтурс БГ ЕООД за плана „ Варна дестинация на четири сезона – неразкритите съкровища “, както и Schauinsland Reisen GmbH - за плана „ Варна - магията на морето “.

Дейностите се финансират по новата Програма за маркетингови действия на туристически услуги в Черноморските общини на Министерство на туризма, която е с общ бюджет за 2024 година в размер на 5 млн. лева. По данни на министър Динкова, за Варненски район и другите общини в него вложенията са към 1.9 млн. лева За варненските планове програмата на МТ осигурява  60% от ресурса, а Община Варна и сътрудниците дофинансират 40%.

В проекта „ Магията на морето “ средствата ще бъдат насочени към реклама на обичайния за Варна туристически артикул – морския туризъм. Акцент в проекта „ Варна – дестинация за четири сезона “ е представянето на града посредством различни пространства за модерно изкуство и просвета и стимулирането на фестивалния и спортния туризъм. Целта е Варна да притегля непознати туристи и отвън летния сезон, добави кметът Благомир Коцев.

За първи път се осъществят сходни вложения в областта на туризма. Ние сме подхванали съответни стъпки в тази посока и към този момент се организираха първите срещи с сътрудниците в плана, изясни още кметът Благомир Коцев. По думите му, програмата на Министерството на туризма оказва помощ на общините сами да вземат решение сами по какъв начин да се популяризират, което той уточни като преимущество.

По-рано през днешния ден в постройката на Община Варна кметът Благомир Коцев и заместник-кметът Снежана Апостолова бяха домакини на срещата на министъра на туризма с кметове от региона. Присъстваха кметът на Долни Чифлик Красимира Атанасова, на Провадия - Димо Димов, на Бяла - Пеньо Ненов, на Шабла - Мариян Жечев, на Девня - Свилен Шитов и заместник- кметът на Аксаково - Десислава Стоянова.

По време на диалозите кметовете споделиха опит от реализирането на туристическите планове в личните си общини и от новите планове, с които вземат участие в програмата на МТ. От думите им стана ясно, че туристическите действия са ориентирани към немския, испанския, литовския, естонския и други пазари.

Обсъдени бяха и разновидности за осъществяване на взаимни туристически пакети и на вътрешния пазар, с оглед растежа на туризма, маркиран към декември 2023 година на вътрешния пазар. Кметовете разискаха и хрумвания за ориентирани към българските туристи артикули и за общи направления и услуги на районно равнище, а освен в съответна община и област.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР