Кметът на Мелник иска общинските съветници в Сандански да въведат

...
Кметът на Мелник иска общинските съветници в Сандански да въведат
Коментари Харесай

Мелник иска синя зона, за да ограничи хаоса с паркирането

Кметът на Мелник желае общинските съветници в Сандански да вкарат  такса за платено паркиране в архитектурния резерват, с цел да се постави завършек на хаоса. Огромен проблем за пешеходците  възниква събота и неделя, когато хиляди туристи посещават градчето, само че множеството водачи влизат в него с колите си,вместо да  ги оставят на паркинг.

 Мелник паркиране

В началото на градчето има основани задоволително места за паркиране,но  практиката до в този момент демонстрира,че нашенеца не обича да върви пеш. Така се получава голямо запушване в дребните и тесни улички на резервата, пешеходците, които преглеждат къщите се изнервят  и се чудят дали да се пазят от газене или да гледат красивата архитектура.

Кметският властник Наско Петев признава,че е безпомощен самичък да реши въпроса и по тази причина ще упорства пред общинските управляващи в Сандански да вземат решение или да има синя зона или да се вкара такса влизане. До 1989 година влизането на коли в резервата беше неразрешено, само избрани коли имаха специфични талони-пропуски. Сега обаче царува  пълен безпорядък в градчето.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР