Кметът на Мелитопол, Запорожка област, Иван Фьодоров заяви, че във

...
Кметът на Мелитопол, Запорожка област, Иван Фьодоров заяви, че във
Коментари Харесай

В окупираните територии украинци умират от COVID епидемия

Кметът на Мелитопол, Запорожка област, Иван Фьодоров съобщи, че във краткотрайно окупираните територии на Украйна е почнала зараза от ковид. Руснаците имунизират, само че заболели умират, все пак, оповестява УНИАН.

Фьодоров означи, че съветските управляващи в тези територии са организирали " съветска рулетка " в региона на медицината .

" Продължават проблемите с медицината във краткотрайно окупираните територии. Днес стартира епидемията от ковид. Но от имунизацията, която врагът слага на нашите поданици, те умират. Днес можем да установяваме обстоятелството, че през миналата седмица най-малко 4 души са умряли от имунизация ", добави Федоров.

За казуса с лекарите приказва и кметът на Мелитопол. Повечето украински лекари са напуснали, по тази причина руснаците си докарват свои. На първо място, врагът обезпечава болничен личен състав за военните. В същото време някои категории лекари идват в държавните лечебни заведения от Руската федерация на " промяна ".
 Геноцид в Запорожие: От Нова година съветските окупатори няма да лекуват украинци
Геноцид в Запорожие: От Нова година съветските окупатори няма да лекуват украинци

Кремъл нарушава интернационалното право

" Може да имате шанс с доктор, само че може би няма: има малко наши лекари и негодните такива от страната отиват на ротационен принцип, с цел да печелят пари ", добави той в надписа към видеото в Telegram.

През идната година жителите на следената от Русия част на Запорожка област няма да могат да получават здравна помощ, в случай че имат украински паспорти. Това заяви на 7 октомври губернаторът на района Евгений Балицки.

" До Нова година не бързаме с издаването на съветски паспорти. След Новата 2024 година ще предприемем по-строги ограничения, тъй като на наша територия ще живеят единствено жители на Руската федерация. Ако преди Нова година човек към момента получава здравна помощ с украински паспорт, то след Нова година той няма да получи здравна помощ ", сподели назначеният от Кремъл губернатор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР