Кметът на Марково приюти бездомник след тежка операция и с

...
Кметът на Марково приюти бездомник след тежка операция и с
Коментари Харесай

Кмет приюти бездомник в кметството СНИМКИ

Кметът на Марково приюти скитник след тежка интервенция и с деменция в кметството на селото. Вчера към 11 часа Пламен Кабаков разкрил на спирка в центъра на селото 71- годишния Петър Канчев. Мъжът е с деменция и с опериран таз. Той върви, само че няма възприятие за ориентировка. Според хора от селото в сряда кола за спешна помощ свалила мъжа и го оставила на спирката в селото.

Канчев бил несъответстващ, не можел да изясни кой е, нито къде живее. Той обаче по регистрация се водел, че живее в Марково.

„ Търся незабавно подпомагане от институциите за настаняването на мъжа. Той не може да остане в стаичката в кметството, защото в нея няма условия за живот, а индивидът се нуждае от специфични грижи ”, изясни пред „ Марица ” Кабаков. Той описа, че преди години Канчев бил приютен от лекаря на Марково доктор Бакалов, който е родственик на кмета. След гибелта на доктора обаче къщата сменила собствеността си и Канчев се оказал още веднъж на улицата. За да помогне на бездомника да получи персонална карта и пенсия, Кабаков го записал, че живее при майка му.. След това той заживял в дома на чужденци в Марково, като Канчев им помагал в семейството. Един ден обаче, до момента в който тупал килим на фамилията, Канчев паднал и счупил таза си. Така се оказал в болничното заведение, където бил опериран по неотложност. След като мъжът се възстановил и здравната пътека изтекла, кола за спешна помощ закарала пациента до Марково, където се водел, че живее.

„ Правих опит да задвижвам институциите и да намеря незабавно профилирано заведение за настаняването на бездомника, само че се оказа, че в случай че си куче, все ще се откри някоя фондация или институция да ти помогне, само че когато става дума за човек, това е невероятно ”, гневи се Кабаков.

Според осведомени, Канчев имал деца, само че те живеели от години в чужбина.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР