Кметът на Ловеч Страцимир Петков поздрави сдружение Деветашко плато“ с

...
Кметът на Ловеч Страцимир Петков поздрави сдружение Деветашко плато“ с
Коментари Харесай

Кметът на Ловеч поздрави сдружение „Деветашко плато“ за 15-годишнината му

Кметът на Ловеч Страцимир Петков поздрави съдружие „ Деветашко плато “ с 15-годишнината му. Това стана по време на проведенотов Севлиево общо заседание на организацията.

Сдружението към този момент 15 години сполучливо сплотява и засилва хората от деветте села на Деветашкото плато, като в същото време интегрира в самодейностите си локалните управляващи от трите общини, в които са ситуирани селата - Летница, Ловеч и Севлиево.

Такъв модел на работа и на сближение към обща визия за развиване би трябвало да бъде поощряван и подпомаган, тъй като към този момент видяхме по какъв начин „ Деветашко плато “ спомага за възкръсване на селата и възстановяване качеството на живот, посочи кметът Петков. Той благодари за досегашното положително партньорство сред община Ловеч и сдружението и за осъществените начинания, измежду които известният фестивал „ Джаз под звездите “, фолклорният събор „ Девет песни от извора “ и редица още дребни, само че значими за локалните общности планове.

По време на полемиката бяха коментирани опциите за основаване на нови туристически атракции на територията на четирите села от община Ловеч – Деветаки, Къкрина, Брестово и Тепава. Една от концепциите е каменните бункери в землището на Деветаки да се трансфорат в туристическа дестинация, като там се построи атрактивен терен за игри с кътове за отдих и табели, упътващи туристите, с къса обяснителна информация. Бункерите са свързани с подземни тунели, в региона им има и непокътнати кладенци с вода. На това място през 1943 година е била ситуирана немска радарна станция за ранно засичане и предизвестие за самолети.



Намерението ни е това да се трансформира в общ туристически артикул с Деветашката пещера, сподели Детелина Карапетрова, член на управителния съвет на „ Деветашко плато “, която благодари на кмета, че „ приема нашите оферти и съобщи поддръжка за реализацията им “. Общата цел е Деветашкото плато да се трансформира от географско разбиране в национално и интернационално разпознаваема туристическа дестинация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР