Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че оценява досегашната германска

...
Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че оценява досегашната германска
Коментари Харесай

Кметът на Киев призова Германия да изпрати на Украйна ракети с голям обсег

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че прави оценка досегашната немска военна помощ за Украйна, само че сподели, че към този момент е време канцлерът Олаф Шолц да изпрати на страната му ракети с огромен обхват, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12751
В изявление, което даде неотдавна за немската новинарска организация, Кличко сподели, че " един от най-важните въпроси " за Украйна е дали Германия ще достави желаните крилати ракети " Таурус ".  

" Ние пазиме страната си. И по тази причина се нуждаем от " Таурус ". Можем да ги използваме за заличаване на съветска военна логистика ", изясни Кличко. Кметът на Киев добави, че в последна сметка чака позитивно решение от немското държавно управление.

През май предходната година Украйна изиска от управляващите в Берлин крилати ракети " Таурус ", които са високоточни и имат обсег от 500 километра. Украинската войска желае да ги употребява за удари против съветски позиции и военни хранилища надалеч зад фронтовата линия.

" Германия най-после се разсъни и ни оказва помощ доста ", разяснява Кличко отводите на Шолц по-рано да изпрати други мощни оръжия на страната му.

Германският канцлер обаче продължава да блокира доставките на ракети " Таурус " за Украйна, тъй като се притеснява, че оръжието с огромни благоприятни условия може да бъде употребявано от украинските сили за нанасяне на удари по основни съветски цели и по този метод да ескалира напрежението сред Берлин и Москва.

Виталий Кличко прикани и останалите съдружници на Украйна да продължат да я поддържат. 

Бившият международен първенец по бокс дефинира задънената улица, в която попадна Конгресът в Съединени американски щати що се отнася до отпущането на нова военна помощ за Киев, като " голяма опасност за демокрацията ".

" Не би трябвало да губим. Защото в противоположен случай целият либерален свят ще загуби ", сподели Кличко. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР