Кметът на източния либийски град Дерна беше задържан заедно с

...
Кметът на източния либийски град Дерна беше задържан заедно с
Коментари Харесай

Арестуваха кмета на опустошения либийски град Дерна

Кметът на източния либийски град Дерна беше арестуван дружно с други длъжностни лица по съмнение в неприятно ръководство и които наводниха града преди две седмици, заяви в понеделник канцеларията на основния прокурор на Либия.

Службата на основния прокурор , основана в столицата Триполи, сподели, че е издала заповеди за з адържане на осем локални чиновници поради сриването на язовири по време на стихия, която опустоши цели квартали в морето, убивайки хиляди.

Сред арестуваните са кметът и длъжностно лице , отговарящо за водните запаси.

Гневни поданици упрекват управляващите за сриването на язовирите, които бяха издигнати, с цел да задържат потока в сезонното речно корито, преминаващо през града.

Договорът от 2007 година за ремонт на язовирите по този начин и не беше приключен на фона на гражданската война, която стартира с , което смъкна Муамар Кадафи през 2011 година Дерна беше следена до 2019 година от бойци от редица групировки, в това число Ислямска страна.

Миналата седмица стачкуващи подпалиха дома на кмета Абдулменам ал-Гаити, а администрацията в източната част на страната съобщи, че той е отхвърлен и целият градски съвет е уволнен.

Потвърдено е, че, а хиляди други към момента са в неопределеност, като цели здания са отнесени в морето. Международните избавителни екипи не престават напъните си.

Наводненията и избавителните действия също разкриха търкания сред централното държавно управление и съперничеща администрация, която управлява източната част на страната и не признава управляващите в Триполи.
 Властите се пробват да се оправят с националния яд след наводненията в Либия
Властите се пробват да се оправят с националния яд след наводненията в Либия

Кметът и целият градски съвет са отстранени от длъжност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР