Кметът на хърватския град Пула Филип Зоричич забрани концерт на

...
Кметът на хърватския град Пула Филип Зоричич забрани концерт на
Коментари Харесай

Туристически град забрани чалгата, предпочита Ерос Рамацоти

Кметът на хърватския град Пула Филип Зоричич забрани концерт на фолк реализатори с аргумента, че желае да резервира идентичността на гражданска, европейска и средиземноморска Пула, заяви хърватският уебсайт Индекс, представен от Българска телеграфна агенция.

На 25 март в Дома на спорта в Пула трябваше да пеят районни фолк реализатори като сърбите Ана Бекута и Драган Коич Кеба.
-->
Кметът съобщи за " Гласът на Истрия ", че е бил напълно явен и категоричен и че на публични места в Пула и в ръководените от него обекти няма да се изнасят сходни концерти. Той сподели още, че счита, че този тип музика не подхожда на мястото, духа и манталитета на града.

" В публичното пространство на Пула не може да има турбо фолк музика. Стоя зад думите си и край. Това не е национална музика, това е турбо фолк. Когато приказваме за национална, същинска, исконна национална музика, това е нещо друго. А турбо фолкът, съгласно мене и до момента в който съм кмет, не е подобаващ за Пула ", сподели Зоричич, представен от Индекс.

Той съобщи още, че това е единствената причина, заради която е взел решението.

" Пула в този момент е европейска гореща точка за концерти. През лятото в Арена ще гостуват реализатори от най-голям сан като Роби Уилямс, Ерос Рамацоти и други Излишно е да приказваме какво значи това за Пула като дестинация ", сподели Зоричич и акцентира, че Пула има право да сортира и да взима решения кои реализатори ще се изявяват в града.

Концертът ще бъде изнесен в Осиек, а всички, които са си купили билети, могат да получат парите си назад или да отидат в Осиек, оповестиха уредниците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР