Кметът на града заплаши ВиК дружеството със съд, ако не

Кметът на града заплаши ВиК дружеството със съд, ако не ...

Режим на водата в Перник от утре.


Кметът на града заплаши ВиК дружеството със съд, ако не спазва часовете на режима. Вода ще има сутрин от 5:00 ч. до 10:00 ч., и вечер отново за 5 часа - от 17 до 22 часа. Жителите на Перник и околните села не са доволни и от този режим и организират протест в сряда.

Перник

Да си намериш туби, бидони, легени и кофи в Перник през последните дни не е трудно. Има ги почти във всеки дом. Трудностите идват при използването им за справяне с ежедневните битови нужди.
Вера Занкова: Трябва да слагам по стаите бидони, да пренасям вода и да се върнем в XV век. Съпругът ми е строител и всеки ден, като се прибере от работа, трябва да се изкъпе задължително. Трябва да имаме кофа, в която да сгреем вода, да я разхладим и след това трябва да се полива като цвете.
Кметът на града Станислав Владимиров обеща, че ще следи за изпълнението на водния режим.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Ще бъда много стриктен в това отношение и ще подпомагаме всеки, включително и юридически, който няма достъп до питейна вода във времевия диапазон, който ВиК дружеството обяви.
Пернишкото село Дивотино също ще бъде засегнато от водния режим. Следващите 5 месеца за това младо семейство ще бъдат истинско изпитание. Не само в домакинството, но и за отглеждането на малкия Алекс.
Ивета: Ще бъде доста трудно и с прането, тъй като водата ще идва късно, ще трябва да простираме по нощите, зимата дрехите ще замръзват навън, ситуацията ще бъде доста тежка.
В момента семейството живее в две стаи, тъй като останалата част от къщата е в ремонт.
Ивета: Водният режим ще затрудни ремонта, дори може да бъде преустановен, тъй като през деня няма да има вода, а майсторите точно тогава работят.
Заведенията не са обявили промяна в работното си време. Казват, че ще намерят начин да поддържат обслужването си на ниво, за да запазят клиентите си.
Валентина Владимирова, сервитьорка: За нас водният режим означава купища мръсни чинии, забавяне на обслужването, примитивни условия. Ние носим в момента вода от бунарите на съседите, за да можем да се справяме, иначе работата се превръща в мисия невъзможна.
По думите на хората през следващите 5 месеца в Перник и околните села ще настъпи истинска водна криза.

Източник: bnt.bg