Кметът на града заплаши ВиК дружеството със съд, ако не

...
Кметът на града заплаши ВиК дружеството със съд, ако не
Коментари Харесай

Режим на водата в Перник от утре

Кметът на града заплаши ВиК сдружението със съд, в случай че не съблюдава часовете на режима. Вода ще има заран от 5:00 ч. до 10:00 ч., и вечер още веднъж за 5 часа - от 17 до 22 часа. Жителите на Перник и близките села не са удовлетворени и от този режим и провеждат митинг в сряда.

Перник

Да си намериш туби, бидони, легени и кофи в Перник през последните дни не е мъчно. Има ги съвсем във всеки дом. Трудностите идват при потреблението им за справяне с ежедневните битови потребности.
Вера Занкова: Трябва да поставям по стаите бидони, да придвижвам вода и да се върнем в XV век. Съпругът ми е строител и всеки ден, като се прибере от работа, би трябвало да се изкъпе наложително. Трябва да имаме кофа, в която да сгреем вода, да я разхладим и по-късно би трябвало да се полива като цвете.
Кметът на града Станислав Владимиров даде обещание, че ще следи за осъществяването на водния режим.
Станислав Владимиров, кмет на Перник: Ще бъда доста прецизен в това отношение и ще подкрепяме всеки, в това число и юридически, който няма достъп до питейна вода във времевия диапазон, който ВиК сдружението разгласи.
Пернишкото село Дивотино също ще бъде наранено от водния режим. Следващите 5 месеца за това младо семейство ще бъдат същинско тестване. Не единствено в семейството, само че и за развъждането на дребния Алекс.
Ивета: Ще бъде много мъчно и с прането, защото водата ще идва късно, ще би трябвало да простираме по нощите, зимата облеклата ще замръзват на открито, обстановката ще бъде много тежка.
В момента фамилията живее в две стаи, защото останалата част от къщата е в ремонт.
Ивета: Водният режим ще затрудни ремонта, даже може да бъде прекратен, защото денем няма да има вода, а майсторите тъкмо тогава работят.
Заведенията не са оповестили смяна в работното си време. Казват, че ще намерят метод да поддържат обслужването си на равнище, с цел да запазят клиентите си.
Валентина Владимирова, сервитьорка: За нас водният режим значи купища мръсни чинии, закъснение на обслужването, примитивни условия. Ние носим сега вода от бунарите на съседите, с цел да можем да се оправяме, другояче работата се трансформира в задача невъзможна.
По думите на хората през идващите 5 месеца в Перник и близките села ще настъпи същинска водна рецесия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР