Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров е освободен под парична

...
Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров е освободен под парична
Коментари Харесай

Пуснаха кмета на Генерал Тошево срещу 10 бона

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров е освободен под парична гаранция. Това заяви самият той пред медиите, откакто даде показания пред прокурор. „ Повдигнаха ми обвиняване и ме освободиха с парична гаранция в размер на 10 000 лв.. На по-късен стадий ще обсъдим с юриста дали ще я апелираме “, осведоми Димитров.

Валентин Димитров сподели още, че не желае да разяснява повдигнатите обвинявания. „ Спокоен съм. Вярвам на тези хора тук, които също имат вяра на мен. Винаги съм работил за хората на община Генерал Тошево “, сподели още Валентин Димитров.

Той благодари на събралите се жители за поддръжката и им пожела да са живи и здрави, съобщи Българска телеграфна агенция.

Адвокатът Милен Янков разясни, че става дума за показани погрешни сведения пред сертифициращ орган и приемане на средства въз основа на тези сведения. „ С тези обвинявания към този миг с господин Димитров не сме съгласни и няма да разясняваме детайлности. Тук не става въпрос за заграбване на средства, а за погрешни данни. Присвояването е напълно друго закононарушение, което допуска персонално облагодетелстване “, разясни юристът.

Той добави, че към момента не са им показани материалите, събрани от следствието, чакат прокурор да ги запознае. „ Господин Димитров няма повдигнато друго обвиняване, той е единственият притеглен. Към момента той остава кмет, защото няма наложена друга мярка. Когато му пристигна времето ще представим доказателства и ще спомагаме на проверяващите “, разяснява още пред медиите юристът на кмета Милен Янков.

Протест в поддръжка на кмета се състоя редом с чуването му. Стотици поданици на Генерал Тошево и селата от общината пристигнаха да изразят поддръжката си. Те дефинираха Валентин Димитров като най-почтения кмет на общината до момента.

Преди да бъде въведен в Следствената работа за чуване, Валенти Димитров излезе пред събралите се хора, които го посрещната с овации и крясъци " Свобода " и " Браво, Вальо ". Кметът разяснява, че поради хората си коства да се бори. Малко по-късно той им благодари с реверанс.

Валентин Димитров бе задържан през вчерашния ден по искане на офиса на Службата на Европейския основен прокурор в София. Арестът е по отношение на следствие за измами със дотации, свързани с план за увеличение на енергийната успеваемост на обществени жилища, заяви на уеб страницата си Европейската прокуратура.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР