Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще предложи на Общинския съвет

...
Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще предложи на Общинския съвет
Коментари Харесай

Добрич може да закупи чешки електроавтобуси

Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще предложи на Общинския съвет да бъдат закупени чешки електрически рейсове . Това стана ясно на брифинг при визитата на посланика на Чехия Душан Щраух в града. Кметът дефинира като неточност премахването на тролейбусния превоз в Добрич от предходния екип на общината и в този момент няма да можем да отговорим на условията на Европейски Съюз за обществения превоз. Информацията му е, че повторното създаване на тролейбусна мрежа ще коства 400 хиляди евро за километър , до момента в който цената на един електрически рейс стартира от 410 хиляди евро. Затова по-ефективното решение е покупка на електрически рейсове. Той посочи, че в началото могат да бъдат закупени 2-3 рейса със 72 места като ще се търси финансиране по европейски стратегии.
Посланик Щраух уточни, че цената на транспорт на пасажери с електрически коли е на половина по-ниска спрямо дизеловите машини.
В диалога си с кмета Йорданов дипломатът е разискал опцията Добрич да се достави с дребни машини, подобаващи при ремонт на дребни сектори в градска среда. Презентирал е и чешка компания, чиято активност е обвързвана със събиране на боклуци, а контейнерите ѝ се слагат подземен.
Очакванията на посланика са това лято към 200 хиляди негови сънародници да отдъхват в черноморските ни курорти. Той означи, че няма отлив на чешки туристи, за разлика от съветски и немски. Вярно е, че към момента сме надалеч от 1 милион чехи, които преди 1989 година са посещавали страната ни годишно.
Дипломатът показа, че доста харесва курорта „ Албена “. За първи път пристигнал в него през 1970 година, а по-късно го посетил през 2016 година и му прави положително усещане, че е съхранена зеленината и няма такова нападателно строителство като в други морски курорти. „ Слънчев бряг се е трансформирал в бетонен град, а не в курорт “, са усещанията на посланика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР