Кметът на Бургас Димитър Николов обяви на кои улици предстои

...
Кметът на Бургас Димитър Николов обяви на кои улици предстои
Коментари Харесай

Обявиха кои улици ще бъдат ремонтирани в Бургас през 2024 година

Кметът на Бургас Димитър Николов разгласи на кои улици следва ремонт през актуалната година. Това стана по време на представянето на плана на Бюджет 2024, който би трябвало да бъде гласуван и утвърден от Общински съвет-Бургас в края на този месец.

Предвижда се ремонт на четири улици в комплекс „ Възраждане “ , където положението на уличната мрежа от дълги години в доста неприятно положение . Това са „ Патриарх Евтимий “, „ Дебелт “, Гладстон “ и „ Ивайло “. Улиците в централната градска част „ Оборище “, „ Асен Златорв “ и „ Доктор Нидер “ също ще бъдат ремонтирани, както и улица „ Индустриална “ след полагане на тръбопровод.  

През тази година ще бъде построено и кръгово кръстовище сред улица „ Димитър Димов “ и „ бул. Никола Петков “. Конструкцията на улица „ Одрин “ би трябвало да бъде приключена, а от дълго време чаканата втора пътна връзка на „ Меден рудник “ би трябвало да бъде стартирана. 

Пълен ремонт ще бъде осъществен на общинския път сред Бургас, кварталите „ Черно море “ и Рудник до селата Брястовец и Драганово, който съгласно Николов ще бъде тежък, само че извънредно значим план

Предстои да бъде построена и нова инфраструктура в новия бургаски квартал „ Хоризонт “ , където ще бъде издигнато и ново студентско градче. 

Ремонт ще бъде осъществен и на градските паркове , като през тази година завършва този в „ Света Троица “ и стартират нови в „ Славейков “ и „ Изгрев “ . Реконструкция на уличната мрежа и детските площадки в съставните селища ще бъде осъществен по лист , препоръчан от кметовете на съответните обитаеми места. 

Изграждане на нов етажен паркинг в двора на УМБАЛ „ Бургас “, планиране на етажен паркинг на ул. „ Гурко “ , финансиране и продължение и надграждане на програмата „ Моят град, моят квартал, моята улица “. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР