Кметът на Благоевград Илко Стоянов склони глава пред паметната плоча

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов склони глава пред паметната плоча
Коментари Харесай

Венци и цветя в памет на загинали благоевградски пожарникари

Кметът на Благоевград Илко Стоянов склони глава пред паметната плоча на полк. Кирил Чамишки, намираща се при Регионална работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Благоевград. В знак на респект към починалите пожарникари в осъществяване на своя дълг той постави цветя пред мемориала.

Церемонията се организира във връзка професионалния празник на пожарникарите 14 септември. Пред паметния знак се поклониха и шефът на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Валентин Василев, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, регионалният шеф на Благоевград Мария Димова, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Даниел Димитров, представители на Военно формирование и жители.

С минута безмълвие бе почетена паметта на полк. Кирил Чамишки и тримата летци, военни офицери, починали при потушаване на пожара в местността „ Бетеловото “ през 2003 година

Свещеници от благоевградски храм „ Въведение Богородично “ отслужиха водосвет за здраве.

С решение на Министерски съвет от 1995 година датата 14 септември е оповестена за професионален празник на българските пожарникари.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР