Кметът на Благоевград Илко Стоянов, секретарят на Общината Дейвид Арабаджиев,

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов, секретарят на Общината Дейвид Арабаджиев,
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе сред първите, платили данъците си за 2022 г.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, секретарят на Общината Дейвид Арабаджиев, шефът на дирекция "Финанси и ръководство на собствеността " Борис Механджийски и Иво Николов, шеф на Дирекция „ Местни налози и такси “ са измежду първите, платили налозите си за 2022 година

Важно е хората да знаят, че добросъвестното им отношение постоянно има директна връзка с нарастването на такса боклук. Една добра събираемост би повлияла в посока най-малък растеж, даже и опазване на данъчната ставка. Освен това, в случай че платят отговорностите си в точния момент, няма да се наложи заплащането на лихви и спомагателни разходи за правосъдни реализатори.

Също по този начин е значимо да се означи, че сега няма никакво нарастване на отговорностите на жителите. Размерът на такса битови боклуци е 1,1 промила и е измежду най-ниските в страната.

Данъчната акция в Благоевград започва публично през днешния ден. Собствениците на имущество имат опцията да заплатят цялостния размер на отговорностите до 30 април и да получат 5 % отстъпка. След тази дата те ще могат да платят на две равни вноски до 30 юни и до 31 октомври 2022 година Всички задължени лица ще получат уведомителни писма за размера на своите отговорности и периодите за заплащане.

Касите в постройката на Община Благоевград са с работно време от 08:00 до 18:00 часа, с спиране от 12.30 до 13.00 часа. Плащане може да се направи и по банков път, посредством ПОС терминал, както и посредством лицензирани оператори на услугата „ Платежни услуги парични преводи” (EasyPay, EPay и др).

Община Благоевград предлага и услуга за заплащане на локални налози и такси посредством виртуален ПОС терминал за картови разплащания. Целта е притежателите на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат опция да погасят своите отговорности отдалечено. Платформата е напълно общинска и работи без медиатори.

Системата е опростена и е извънредно лесна за прилагане. Данъчно задължените лица могат да създадат информация и да пристъпят към заплащане на уеб страницата, в раздел „ Електронни услуги “, „ Справки и заплащане на отговорности заплащане за локални налози и такси “, влизайки в меню “Потребител”. Следва да бъде въведено ЕГН/ЕИК на физическо/юридическо лице, както и входящ номер и дата на документ, подаден в Дирекция “Местни налози и такси”.

Услугата е изцяло безвъзмездна за данъчно задължените лица.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР