Кметът на Благоевград Илко Стоянов прие в кабинета си отбора

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов прие в кабинета си отбора
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград И. Стоянов с плакет за футболистите от ФК „Спортист Падеш“, станали областни шампиони

Кметът на Благоевград Илко Стоянов одобри в кабинета си тима на ФК „ Спортист Падеш “, който стана първенец на регионално равнище.

Спортистите завоюваха две купи – едната за първо място в „ А “ група „ Струма “, а другата за победа в оспорваната конкуренция против отбора на ФК „ Места Хаджидимово “.

В знак на поддръжка кметът им връчи плакет за принос в развиването на спорта.

„ Благодаря ви за това, което вършиме, тъй като на първо място вие играете със сърце. Една Община би трябвало да подкрепя тъкмо този вид футбол и ние се стремим да ви поддържаме с каквото можем. Ако идната година нещата в страната се възстановяват, което неизбежно ще се отрази и на Общините, можем да насочим част от средствата за детско-юношески аматьорски футбол “, разяснява Илко Стоянов.

От своя страна ФК „ Спортист Падеш “ подариха на кмета тениска, на която е изписано неговото име, както и фотография в рамка на тима.

„ Щастливи сме, че постигнахме подобен триумф. Подобна победа в Благоевград не е имало най-малко от 15 година насам – общински тим да е станал регионален отличник по футбол. Изпитваме компликации с финансирането, само че сме извънредно признателни на Община Благоевград за помощта, която ни оказва, както финансово, по този начин и във връзка с предоставената отлична база, на която организираме своите тренировки и срещи “, обявиха представители на тима.

ФК „ Спортист Падеш “ е учреден преди 4 години, като футболистите непрестанно бележат нови достижения.

Тази година за 24 срещи клубът има 81 попадения във вратите на противникови тимове и единствено 24 позволени гола, белязани от противници на терена.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР