Кметът на Благоевград Илко Стоянов и Леонор Ф. М. Лин,

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов и Леонор Ф. М. Лин,
Коментари Харесай

10 благоевградски фирми ще черпят бизнес опит в Тайван, в резултат на подписан меморандум между кметa Илко Стоянов и Тайвански съвет за развитие на външната търговия

Кметът на Благоевград Илко Стоянов и Леонор Ф. М. Лин, изпълнителен шеф на Тайванския съвет за развиване на външната търговия, подписаха меморандум за съдействие. Актът е вследствие на Първи районен конгрес "Инвестиции и нововъведения в Благоевград ", който се организира в края на м. март в регионалния център на Пиринско. Преди към месец, още веднъж в резултат на огромната среща сред Община, бизнес, Неправителствени организации и държавни институции, в Благоевград отвори порти и водеща автотранспортна компания, разрастваща активност в Съединени американски щати.

След подписването на меморандума сред Благоевград и Тайванския съвет за развиване на външната търговия, 10 благоевградски компании ще имат опция за придобиване на опит, запознаване с положителни практики в региона на стокообмена и участия в семинари на тайванска територия. Те ще бъдат определени по одобрени критерии от TAITRA (Тайванския съвет за развиване на външната търговия).

Двете страни взаимно ще си оказват помощ и в търговски изложби, културни събития и други, рекламиращи продуктите им.

Тайван е водеща страна в световен мащаб по направа и продажба на електронни чипове. Анализи демонстрират, че тя господства на пазара на изнесеното производството на полупроводници.

В резултат на поредна политика, кметът Илко Стоянов съумява да сътвори положителни връзки с представители на българския и задграничен бизнес, които да влагат в Благоевград.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР