Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на официален прием

...
Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе гост на официален прием
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов по повод 30 години от основаването на АУБ: Благоевград и университетът са едно сплотено семейство

Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе посетител на формален банкет  по мотив 30 години от основаването на Американски университет в България.

Заедно с президента на висшето образователно заведение доктор Дейвид Евънс припомниха главните стадии от развиването на университета през годините.

„ Американският университет е благосъстояние за нашия град. За 30 години той непрестанно се развива и всички ние сме част от този развой. Въпреки тежките години, в които и сега се намираме, ние устояваме и се веселя, че сме тук дружно. 30 години е възраст, в която сътворяваме едно сплотено семейство. Вярвам, че ще продължим да работим по този начин, че Община Благоевград и Американски университет да стъпят още по-устойчиво на своето партньорство. Вече се познаваме, надграждаме своите връзки и резултатите от всичко това ще бъдат най-много за хората “, сподели по време на приветствието си кметът Илко Стоянов.

Д-р Дейвид Евънс акцентира, че в Благоевград представителите на университета и студентите имат всички предпоставки да се усещат като вкъщи си.

„ Последните 30 години бяха чудесни, само че идващите 30 години ще бъдат още по-прекрасни. Искам да благодаря на кмета на Благоевград за изключителното партньорство и екипна работа, както и за основаването на тази атмосфера на съдействие сред Общината и Американски университет. Стажантската стратегия с Регионален исторически музей е единствено един от образците за чудесното подпомагане сред университета и Общината “, сподели доктор Дейвид Евънс.

За гостите на формалния банкет бе показан фрагмент от най-новия мюзикъл „Кабаре“ на студентския клуб „Бродуей“.

На честванията участваха регионалният шеф Валери Сарандев, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, Секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев, заместник-кметът по стопанска система, финанси и европейски планове Мария Петрова, шефове на дирекции към Община Благоевград, общински съветници, представители на институции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР