Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов символично откри 22 обновени

...
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов символично откри 22 обновени
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград преряза лентата на 22 санирани сгради


Кметът на Благоевград доктор Атанас Камбитов алегорично откри 22 актуализирани жилищни здания по план по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014 – 2020. На церемонията участваха регионалният шеф Бисер Михайлов, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, публичният медиатор доцент доктор Валентин Василиев, заместник-кметовете в община Благоевград, представители на компаниите реализатори и жители. „ Завършваме следващия план по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Още 250 фамилии имат актуализирани жилища.

Броят на всички обхванати блокове, дружно с тези по Националната стратегия за енергийна успеваемост, е към 200. Добрата вест е, че имаме още към 2,5 млн. лв. и продължаваме със санирането. Стараем се да се организираме допустимо най-бързо, да проведем процедура и в случай че времето разрешава до есента да сме подготвени “, сподели кметът доктор Атанас Камбитов.

Той благодари на изпълнителите и всички, работили за осъществяване на плана и акцентира, че дейностите са завършени преди крайния период за осъществяване. На площад „ Христо Ботев “ участваха и живеещи в обновените блокове.

„ Благодарим Ви господин Камбитов, че придадохте европейски образ на града. Освен, че е уютно и красиво, към този момент плащаме и по-малко сметки за ток. Свидетели сме, по какъв начин беше сменена цялата подземна инфраструктура и на площада. Беше в действителност належащо “, сподели след церемонията по откриването Емилия Канайкова.

Стойността на план „ Обновяване на многофамилни жилищни здания в Община Благоевград “ е 4 712 109,78 лева, след подписан анекс.

Целите, които бяха реализирани са обезпечаване на по-добри условия на живот за жителите на многофамилните жилищни здания, топлинен комфорт и по-високо качество на виталната среда, понижаване на излъчванията от парникови газове в атмосферата.Преди формалната гала се организира и конференция, на която бяха разяснени и дейностите по плана.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР