Кметът на Белоградчик Борис Николов е привлечен в качеството си

...
Кметът на Белоградчик Борис Николов е привлечен в качеството си
Коментари Харесай

Кметът на Белоградчик с обвинение заради неизгодни договори

Кметът на Белоградчик Борис Николов е притеглен в качеството си на обвинен и е с мярка за неотклонение " подписка ", оповестиха от прокуратурата.

Разследването се управлява от окръжната прокуратура във Видин, то е за осъществено длъжностно закононарушение по член 219, алинея 3 от Наказателен кодекс.

До момента е открито, че в интервала 2019 година - 2022 година в Белоградчик обвиненото длъжностно лице, макар служебните си отговорности като кмет, не положило задоволително грижи за ръководенето, ръководството, стопанисването или опазване на повереното му имущество.

Събрани са доказателства за подписване на контракти за възлагане на публични поръчки на повишени цени, безпричинно фактуриране на услуги по сметосъбиране и сметоизвозване в Община Белоградчик, за формиране на изпълнителни производства против общината и налагане на възбрани върху общинското имущество.

В резултат на дейностите на обвинения последвало прахосване и други обилни вреди за Община Белоградчик и общинския бюджет, означават от прокуратурата.

До покачване на обвиняване си стигна откакто рано тази заран в постройката на Община Белоградчик влязоха следователи, прокурори и чиновници на КПКОНПИ. На място бе и шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР