Кметът Илко Стоянов се увери в отличните условия за игра

...
Кметът Илко Стоянов се увери в отличните условия за игра
Коментари Харесай

Община Благоевград обнови детските площадки в ДЯ №5 „Конче вихрогонче“

Кметът Илко Стоянов се увери в отличните условия за игра на малчуганите

Площадките в дворното пространство на Детска ясла №5 „ Конче вихрогонче “ към този момент са изцяло преобразени и дават отговор на всички стандарти за безвредна игра.

За да ревизира резултатите от осъществените действия, кметът на Благоевград Илко Стоянов посети детското заведение. Той бе посрещнат от децата и личния състав с питка, както и със особено готова музикална стратегия.

Изцяло обновените зони за игра са с 850 кв.м повърхност. Те са разположени на същите места, само че са проведени по напълно нов метод. Основната входна алея е непокътната, само че от нея са обособени спомагателни достъпи до обособените площадки за всяка една от групите в детската ясла.

Всеки ъгъл разполага с пясъчник, противоударна настилка, на която са инсталирани - пързалки за деца (до 3 години), люлки клатушки и други

За да се обезпечи повече място за игри на децата са отстранени всички остарели живи плетове в двора на ДЯ “Конче вихрогонче “.

Има сложени нови пейки, боядисани в разнообразни цветове.

След ремонтите действия са непокътнати и всички дървета, само че за помрачаване на площадките е засадена и нова растителност.

Община Благоевград обнови и детска площадка в жк. „ Запад “, където има сложени нови уреди.

С поетапното поправяне на кътовете за игра в Благоевград кметският екип се стреми да сътвори една по-безопасна и приветлива среда за развъждане на децата в регионалния център.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР