Кметът Илко Стоянов пожела по-малко пациентиКметът на Благоевград Илко Стоянов,

...
Кметът Илко Стоянов пожела по-малко пациентиКметът на Благоевград Илко Стоянов,
Коментари Харесай

Неврокопският митрополит Серафим освети новия линеен ускорител за лъчетерапия в СБАЛО „Св. Мина“ в Благоевград

Кметът Илко Стоянов пожела по-малко пациенти

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков и шефът на СБАЛО „ Св. Мина “ доктор Теодор Велчев прерязаха лентата на линеен ускорител за лъчетерапия, който към този момент е инсталиран в болничното заведение.

Апаратурата бе осветена от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим и свещеници.

По време на церемонията кметът благодари на управлението и здравните служащи за ежедневните старания, които поставят за здравето на пациентите.

„ Каквато и инсталация да имаме, с колкото високи характерности да бъде тя, няма по какъв начин да действа без Вас! Нека си пожелаем по-малко пациенти, а тези, хора, които се нуждаят от лекуване да оздравяват бързо “, сподели кметът Стоянов.

Новата здравна техника ще обезпечи опция на хората с онкологични болести от област Благоевград и прилежащите области да получат високо качество на лъчелечение. При работа с апарата се употребява нова технология за следене на тумори в действително време и благоприятни условия за ръководство на придвижването, подобрявайки както сигурността, по този начин и комфорта на пациентите, като се пазят здравите тъкани с акуратност под милиметъра. Тази система разрешава раковите тъкани да бъдат обработени с високоенергийни лъчи, а здравите органи в близост да бъдат изцяло предпазени.

Лечението ще бъде осъществявано по клинични пътеки, заплащани от НЗОК.

С въвеждането на линейния ускорител в употреба СБАЛО „ Свети Мина “ ЕООД се подрежда до водещите онкологични лечебни заведения в страната, като ще предлага лекуване на най-високо равнище.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР